ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije
b1
U utorak, 29. ov. mj. u Biskupskom domu u Gospiću održana je proljetna sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije. Sjednicu je sazvao i njome presjedao mons.dr.Mile Bogović,biskup. A rad sjednice je kordinirao predsjenik Poslovodnog odbora PV mons. mr. Tomislav Rogić. Prezbitersko vijeće je glavno upravo tijelo biskupije koje pod vodstvom biskupa odlučuje o glavnim aktivnostimau biskupiji, daje svoje mišljenje i ocjenu o učinjenom.


Nakon što je zapisinčar mons. Mile Čančar pročitao zapisnik. Biskup je izvijestio o stanju u biskupiji. On se osvrnuo na mnoge točke koje se tiču klera, suradnika - laika. Pokrivenost i stanje u župama, o nedavno obavljenim vizitacijama. Ove godine to je bilo u Otočkom dekanatu.
Mons. Mile Čančar izvjestio je o radovima na obnovi katedrale i prijedlogu za dan posvete katedrale. Odlučeno je da to bude na blagdan sv.Marije Magdalene, 22. srpnja o.g. Nakon pauze mons. Tomislav Šporčić se osvrnuo na pastoalnu godinu koja je u tijeku te na pastoralne susrete koji se još ove godine trebaju održati. Opširnije i detaljnije je govorio o Biskupijskom danu obitelji koji će se održati iduće subote, 3. svibnja na Udbini. Za sada se predviđa da će sudjelovati do 500 osoba. Veći dio župa još nije prijavio svoje sudionike, a što se očekuje da će ih blizina ovog događaja potaknuti da što prije to učine i dođu sa svojima na Udbinu.

Mons. Rogić je iznio više prijedloga za temu iduće Pastoralne godine. Nakon obilne rasprave na tu temu zaključilo se da se kao okvirno uzme tema evanđelja te godinu označimo kao Godina evanđelja. No, što tome još dodati raspavit će se u užem krugu Paslovnog odbora PV u kojem će sudjelovati biskup i generalni vikar. Precizniji prijedlog treba jasno definirati do sjednice Senjskog kaptola u Senju, 26. lipnja.
U završnom dijelu sjednice podnesena su izvješća o Ekonamatu - vlč. Nikola Turkalj te o drugoj godini Tečaja vjere u Otočcu za kojeg su dati i planovi za njegovo daljnje održavanje - mons. Tomislav Šporčić.
Ove godine na Tečaju je bilo uključeno 66 osoba. Održane su četiri radne subote. Još će se održati kao zaključni dan za ovug godinu u subotu, 10. ov. mj. Onima koji su bili polazanici prve i druge godine dobit će i certifikate. U svakom slučaju organiziranje ovog Tečaja je jedna osobita novost i kvaliteta obazovanja vjernika za suradništvo u pastoralnom djelovanju u našoj biskupiji i župnim zajednicama.

Zajednčkim ručkom produžio se razgovor o mnogim tekućim vidovima djelovanja svećenika i vjernika - laika u našoj biskupiji.
Brojač posjete:
42975
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016