ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Grupa svećenika Krčke biskupije posjetila Otočac, Krasno i Senj
a1
Dana, 7. svibnja o. g. župnu crkvu Presvetog Trojstva i župnika mons.mr.Tomislava Šporčića, kao Samostana sestara Presvetog Srca Isusova pohodila je grupa od 10 svećenika Krčke biskupije i to iz Vrvničkog i Omiškog dekanata predvođeni preč.dr. Antonom Bozanićem, župnikom i dekanom u Omišlju te vlč. Ivanom Buijćem koji je župnik u Krasu. A putovanje od Senja, Krasna u Gacku dolinu priredili su povodom 50. godišnjice svećeništva vlč. Bujića. On je svojevremeno radio i u našoj biskupiji te župnikovao u župi Sv. Juraj kod Senja. Oni su zamaolili mons. Tomislava Šporčića da bi se pridružio njima na ovom putovanju te se ovaj rado tom pozivu odazvao. On ih provero najprije kroz grad Senj te ih ukartko upoznao sa senjskom katedralom, bivšim senjskim sjemeništem i zgradom nekdašnjeg senjskog konvikta "Ožegovićijanumu".
Na Krasnu im je govorio o svetištu Gospe Krasnarske za koje je među ostalim rekao da je Krasnaarsko Svetište jedna velika "ispovijedaonica" Gacke,Like i Primorja odakle na Krasno dolazi najveći broj hodočasnika. Ovom društvu pridružio se i vlč. Nikola Komušanac koji je iako teški bolesnik čitavo vrijeme bio s gostima.

U Otočcu im je župnik - domaćin govorio o Otočcu počevši o župnoj crkvi koja je kroz povijest u mnogo navrata stradavala i stalno se obnavljala. No, osobito je stradala u Domovinskom ratu.Govorio im je također o osnivanju Otočke biskupije, o Benediktincima i i Bašćanskoj ploči na kojoj se spominje Otočac.

Nakon kratkog počašćenja u župnom stanu svi zajedno smo prošetali do Samostana časnih sestara u kojeg su svi prvi puta vidjeli.Uz srdačne pozdrave otišli su natrag za Krk preko Vratnika i Senja.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U samostanu Sestara Srca Isusova bio je kratki pohod s dubokim dojmom radosti i dobrodošlice.
a3
Na odlasku od Svetišta Gospe Krasnarske sa svećenicima je bio i župnik vlč.Nikola Komušanac.

Brojač posjete:
43097
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016