ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Završen Tečaj vjere
t
Završio je dvogodišnji ciklus Tečaja vjere koji se na razini Gospićko-senjske biskupije održavao u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Otočcu. Današnji zaključni tečaj imao je svečaniju notu zbog uručenja certifikata o položenom Tečaju vjere 20-orici redovitih polaznika koji su sudjelovali u oba ciklusa u razdoblju od 2012. do 2014. godine.

Uručenje je upriličeno nakon mise koju je predvodio mons. mr. Tomislav Šporčić, generalni vikar Biskupije i otočki dekan i župnik, u koncelebraciji s udbinskim župnikom i dekanom mons. mr. Tomislavom Rogićem, čuvarem svetišta na Udbini i pastoralnim povjerenikom za mlade u biskupiji. U propovijedi je mons. Šporčić prigodno govorio o nedjelji Dobroga Pastira i molitvi za svećenička i redovnička zvanja, naglasivši pritom kako zapravo svaki kršćanin traga za smislom i traži svoje zvanje. Misu je animirao dječji zbor pod ravnanjem s. Ljubomire Lešić.

Svemu je prethodilo završno predavanje Tomislava Rogića za polaznike ovogodišnjeg ciklusa Tečaja koji su ponovno stigli iz Ogulina, Oštarija, Senja, Otočca, Sinca, Gospića, Udbine, Gračaca. Temu o Biblijskim skupinama mons. Rogić je obradio s više aspekata, najprije pobrojavši sedam najčešćih tipova biblijskih večeri. Naveo je i ciljeve te očekivanja ljudi, a naglasio je važnost konkretizacije i molitve koje moraju biti neizostavni dio biblijskih večeri nakon čitanja Božje Riječi (odabranog biblijskoga teksta ili tekstova) i njena razmatranja. Najdelikatniji dio je konkretizacija što podrazumijeva „posadašnjenje poruke“ ili prepoznavanje aktualnosti Božje Riječi danas te ugrađivanje poruka Božje riječi u osobni životni i vjernički hod.

Nakon predavanja je tajnica Tečaja Mateja Posavi prezentirala rezultate ankete među polaznicima Tečaja vjere, od kojih je 38 posto nazočilo baš svakom subotnjem tečaju. Prema mišljenju polaznika tečajevi su bili odlično organizirani s izuzetno zanimljivim temama i visokostručnim predavačima. Stoga je logično i da je više od polovice iskazalo interes za daljnjim održavanjem tečaja.

U sljedećoj pastoralnoj godini Tečaj vjere kreće opet iz početka i mogu ga polaziti svi zainteresirani, oni koji će se pridružiti po prvi put, oni koji su sudjelovali u ovogodišnjem tečaju kako bi zaokružili dvogodišnji ciklus, ali i oni koji su već pratili oba ciklusa tečaja, a žele učvrstiti spoznaje ili čuti uvijek i ponešto novo.
( M.K.G.)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Prvi dio današnjeg programa na Tečaju vjere bilo je u župnoj dvorani gdje je mons. Tomislav Rogić održao predavanje o temi: Načini održavanja biblijskih večeri.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U crkvi nakon sv. Mise župni mons. T. Šporčić u ime Povjerenstva za župnu katehezu podijelio je Certifikate (Potvrdnce) onima koji su bili redoviti sudionici Tečaja u tijeku dvije godine. Oni koji nisu mogli sudjelovati dviije do tri radne subote moći će odlušati predavanja koja na kojima nisu sudjelovali te nakon toga dobiti iste certifikate.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Župnik uručuje Certifikat Mateji Posavi
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gđa Petra Lokas-Orešković najviše je zaslušna za izradu i izgled Certifikata. Bila je redovita u pohađanju Tečaja.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ivo Zlatarević iz Senja bio je redovit na predavanjima Tečaja te je primio Certifikat
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Među redovitim polaznicima Tečaja bila je i prof. Blaženka Ljubović, ravnateljica Muzeja Grada Senja.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dunja Poljak iz Ogulina bila je među najmlađim polaznicima Tečaja, a iz Ogulina je redovito dolazio i ravnatelj Prve Osnovne škole u Ogulinu prof. Zvonko Ranogajec. Ona rado dolazi na druge pastoralne susrete koji se održavajuna području biskupije.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sudionici Tečaja iz Otočkog dekanata gotovo svi su bili iz Otočca osim gđe prof.Jasne Ilić koja je angažirana župljanka župe Sinac.
Brojač posjete:
43093
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016