ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Nedjelja Dobrog Pastira - Majčin dan
v7
Danas, 11.svibnja, na 4.Vazmenu nedjelju slavimo Nedjelju Dobrog Pastira, kada na poseban način molimo i pridonosimo za nova duhovna zvanja, a današnja milostinja ide za zavode i škole gdje se formiraju naši svećenici.

Središnju svetu misu u 11 sati predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar, dekan i otočki župnik.
v6
U svojoj homiliji župnik je kazao kako nikada kao do sada u povijesti čovječanstva nije bilo toliko izvora informacija koje nam stižu sa svih strana. S radija i televizije s Interneta i drugih mewdija dolaze do nas izvještaji, vijesti, komentari i razmišljanja. Moć prenošenja i dostupnosti informacijama iz dana u dan raste. U svemu tome osjećamo kako je naša sloboda tazmišljanja i odlučivanja na sve većoj kušnji. U opasnosti smo, zbog količine informacija koje do nas stižu, izgubiti oštrinu odlučivanja i zaboraviti kako na se valja iz dana u dan odlučivati kome i čemu ćemo vjerovati, kome ćemo prikloniti svoje povjerenje kome prikloniti svoj e uho. Kome da vjerujemo, koga da slušamo? Najlakše bi bilo kada bismo čćuli samo jedan glas i to onaj koji nas ohrabruje i čini nas zadovoljnima. Međutim do nas stižu glasovi i upute koje nemaju utemeljenja i koji nas vode u sukobe kako s nama samima tako i s drugim ljudima. Isusov glas u takvoj buci često ostaje tih i slabo čujan. Njegov se glas ne čuje iz zvučnika, a njegova retorika ne nadglasava viku mnogih glasova. Ipak njegov glas govori o onome što je čovjeku najvažnije. Isus govori uvjek o interesu života, govori o onome što život štiti i unapređuje. Povjest čovječanstva, od samog nastanka pa do danas uvijek je borba za život. Iako danas čujemo mnoštvo upita i sa svih strana nam se daju i nude recepti kako ostavriti svoj život, kome ga pokloniti i kamo usmjeriti, mi kršćani smo pozvaniizoštriti svoj sluh u toj buci i gužvi i slušati Isusov glas, glas Dobrog PastiraOn nas jedini upućuje na život i on jedini znade što je život. On i Otac su jedno - zaključio je mons.Šporčić.
v4
Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
v5
Na kraju mise vjernicima se obratila Ines Grbić - glasnogovornica Zadarske nadbiskupije u čijem je Tiskovnom uredu zaposlena u odnosima s javnošću te ustanove. Novinarka Grbić predstavila je u kratkim crtama knjigu Vilima Karlovića "Preživio sam Vukovar i Ovčaru". Govorila je o potresnim pričama autora knjige. Kako je Vilim sa 21 godinu otišao u Domovinski rat, isti je sada oženjen i otac je šest sinova. Iako je promocija Vilimove knjige bila u Otočcu mnogi vjernici nakon izlaska iz crkve kupili su knjigu.

v1
Mnogi vjernici su kupili knjigu...
v2
I ovom prilikom vidi se veliko srce naših sugrađana
v3
Brojač posjete:
43059
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016