Župne najave-obavijesti
Župne-obavijesti
Danas,11.05 na nedjelju Dobrog Pastira Crkva redovito proslavlja i Svjetski molitveni Dan za duhovna zvanja. Ove godine je to 51. Godina. To znači da je on ustanovljen 1963. Godine u tijeku dok je trajao II. vatikanski Koncil. Danas smo posebno pozvani moliti Gospodina za ona zvanja u Crkvi koji imaju osobitu dužnost raditi za duhovne vrednote te biti na službi Crkvi radeći za te vrednote. Pozvani smo više razmišljati o tajnama tog duhovnog poziva., preporučivati ih onima koje u svojoj sredini zapazimo da bi ga mogli vršiti, odnosno da bi se mogli formirati za takvo zvanje. Danas također prikupljamo sredstva – materijalnu pomoć zavodima i školama gdje se pripremaju kandidati za duhovno zvanje (sjemenište i bogoslovija): Stoga danas i ona redovna milostinja s naših bogoslužja ide za potrebe sjemeništa.

Danas,11.svibnja, na drugu nedjelju u svibnju redovito se proslavlja i Majčin dan. Zahvaljujemo svojim majkama za ljubav i brigu koju su davale i daju za naše živote. Danas, kad se ženu želi za sve zaposliti i odvojite je od kuće i obitelji posebno smo pozvani da molimo za njezinu zaštitu, da majčinstvo prihvaćaju kao najveći dar i najveću sposobnost darovanu od samoga Boga Stvoritelja.
--------------------------
Ponedjeljak, 12.05. je sv. Leopold Bogdan Mandić, u utorak je Gospa Fatimska, u srijedu je Sv. Matija apostol, u petak je sv. Ivana Nepomuk, u nedjelju je peta Vazmena nedjelja i sv. Venancije.
--------------------------
Naša Župna crkva, župni stan i pastoralni Centar (vjeronaučne dvorane) imaju pravu lokaciju, u središtu grada a ima se komotni prostor. No, ono je s tim povezano jest zahtjevni prostor za održavanje u čistoći i urednosti. Zimi snijeg, ljeti puno trave /osobito ovako kišnih godina). To nam je dobrim dijelom uređivao KOMUNALAC. Obećano nam je da će se to i nadalje vršiti. Nadajmo se: No dio oko same Crkve, vrt i ono što je najbliže župnom stanu prošle godine, a i ove pokosio dobrovoljno – volonterski uređuje „Gacka – Plin“ (g. Zdravko Orešković) iz Donjeg Grada. Srdačno mu se zahvaljujem i preporučamo i nadalje.
---------------------------

Nakon što smo ove pastoralne godine imali tolike programe i sretno i nadamo se plodonosno obavili sada smo pred velikim župnim zadatkom da posebnu pažnju posvetimo što boljoj pripremi naših prvopričesnika i krizmanika za koje će uskoro biti svečanost /za prvopričesnike na svetkovinu Duhova, te za krizmanike na Presveto Trojstvo kad slavimo i patron – zaštitnika naše župe. Molimo jedne i druge kandidate da budu redoviti na nedjeljnim sv. misama i sa svojim roditeljima. Bilo bi lijepo kad bi bar do dva put u tjednu došli na večernju svibanjsku pobožnost krunice i sv . Mise. Molimo krizmanike da u tijeku ove neposredne priprave izostave razne nogometne utakmice nedjeljom. Krizma bi trebala imati prednost nad tim programima.
----------------------------

U subotu, 17. ov. mj. Molitvene zajednice župa Otočkog dekanata imaju svoj mjesečni susret u Svetištu Gospe Krasnarske. Program će početi molitvom krunice, a nakon toga bit će sv. Misa te Euharistijsko klanjanje. Pozivaju i sve druge koji im se želi pridružiti.
-----------------------------
Sljedeći Turnus Tečaja o braku u Otočcu bit će koncem lipnja 2014. Pozivaju se zaručnici koji se kane vjenčati ove godine, a da nisu obavili Tečajda se svakako prijave na ovaj Tečaj.

------------------------------


Brojač posjete:
213256
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016