ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštena Anika Kostelac
krstitke1
Danas na šestu vazmenu nedjelju, 25.svibnja, središnje misno slavlje u 11 sati predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik.

Kako se sve više približava svetkovina Duhova, tako se služba riječi u euharistijskom slavlju sve više usredotočuje na obećanje Duha Svetoga i njegovo djelovanje u Crkvi. Isus priprema svoje učenike na to da će on morati otići Ocu, ali isto tako da ih neće ostaviti same na ovome svijetu. "Ako me ljubite, čuvat ćete moje zapovijedi. I ja ću moliti Oca, i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek." Tim riječima Isus započinje svoj oproštajni govor s apostolima. Daje im načelo po kojem će moći njega nasljedovati, biti pravi njegovi učenici. Onaj tko ljubi, nema nikakvih vanjskih propisa koji bi ga silili da čini nešto za ljubljenu osobu. Sve je motivirano ljubavlju, sve proizlazi iz srca.

Na misi je u zajednicu krštenih primljena djevojčica Anika Kostelac iz Otočca.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
krstitke2
Brojač posjete:
43058
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016