ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Svetkovina Uzašašća Gospodinova
s6
Danas, 29.svibnja Crkva slavi Uzašašće Gospodinovo ili Spasovo. Večernju svetu misu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, u 18.30 sati predslavio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, dekan i otočki župnik u zajedništvu s don Anđekom Kaćunkom župnikom iz Kompolja, Brloga i Vratnika, vlč.Josipom Šimatovićem župnim vikarom u Gospiću, te don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.
s8
U svojim razmišljanjima župnik mons.Šporčić je kazao kako Evanđelje kojim Crkva navještava svetkovinu Uzašašća također treba shvatiti kao slikovit govor kojim se želi nešto izreći, a ne kao protokol ili kronologiji nekog događaja. Ne smijemo to uzeti u prostorskom smislu, kao da je Isus krenuo na neko daleko putovanje na kraju kojega ga čeka nebo kao nekakav zanjega posebno pripremljen prostor u kojem se on sad nalazi, dok smo mi ostali bez njega na zemlji. Slikovit govor o njegovom uzašašću na nebo želi nam reći dvije bitne stvari: s obzirom na Isusa, to je konačni dovršetak njegova poslanja i njegova djela spasenja. Svetkovina Uzašašća svojim slikovitim govorom želi istaknuti kako su Isusov dolazak na ovaj svijet, njegov život, smrt za nas, njegovo uskrsnuće i proslava kod Oca iz temelja izmjenili odnos neba i zemlje. Danas među ljudima često susrećemo dvije velike suprotnosti: na jednoj strani ljude razočarane u ovaj svijet, te one koji su posve okrenuti ovoj zemlji i ne očekuju ništa više. Ni jedno ni drugo nije kršćanski stav. Kršćanin ne može biti zdravo pobožan bez aktivnosti i Božje ime, ali ni aktivan u duhu evanđelja bez prave pobožnosti. On mora istim pogledom obuhvaćati i nebo i zemlju. To je poruka današnje svetkovine. Kršćanin, svjestan svoga poslanja koje ima od Isusa Krista, slijedi put koji se čvrsto se oslanja na ovu zemlju, ali koji je sigurno usmjeren prema nebu - zaključio je župnik.
s1
Na misi je bilo posebno svečano jer su krštene dvije odrasle djevojčice: Tea Rukavina i Lucija Ravenščak.
s2
Na misi za pokojne djelatnike Osnovne škole Otočac uz ravnateljicu Luciju Sekula bilo je puno učitelja, nastavnika i profesora te ostalih djelatnika u Osnovnoj školi, kao i umirovljenih djelatnika Osnovne škole Otočac, a uočili smo i profesore Srednje škole Otočac.
s7
( Profesori i nastavnici Osnovne i Srednje škole)
s9
Brojač posjete:
43078
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016