ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sedma vazmena nedjelja

Danas, 1.lipnja je sedma vazmena nedjelja. Središnju svetu misu u 11 sati u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić župnik, dekan i generalni vikar biskupije.

Krist, na posljednjoj večeri, kao veliki svećenik izriče najsvečaniju posvetnu molitvu Ocu - na nakane za koje će sutra umrijeti. Sva je molitva usredo-točena na jednu riječ: "Oče!" "Oče sveti, Oče pravedni". Uvodi nas u svu bliskost, kojom su njih Dvojica (u Duhu Svetom) povezani, Isus uvodi i nas, svoje učenike. To je srž njegove zagovorne molitve za sve nas. Došao je čas odavna očekivani. Isus nam je otkrio da Bog nije Osamljenik. Po njemu doznasmo za božansku Trojicu što žive u najvećoj bliskosti: "Sve je moje tvoje i tvoje moje…Ti u meni i ja u tebi". Ali još i više! U tu bliskost Isus i nas uvodi: "Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi…I ja u njima.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor Sv.Cecilija predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

------------

Današnja (2. lipnja) sv. misa u 9 sati bila je na poseban način svečana te uz mnoštvo što mladih, što starijih vjernika proslavljena. Kad to mnoštvo složno moli, i još bolje kad pjeva te vidiš kako svi pozorno slušaju uzdiže dušu i srce svakom nazočnom, pa i onom tko je došao samo slučajno ili u prolazu.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brojač posjete:
43018
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016