Župni oglasi, obavijesti i tisak
ob1
Sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 9, 11 i 18,30 sati. Na današnju svetkovinu u našoj župi imamo i svečanost Prve pričesti., i to na sv. Misi u 11 sati. Prvoj pričesti će pristupiti 56 naših vjeroučenika trećeg razreda. Svi su oni polazili tri godine (treći su razred) na vjeronauk u školi te nastojali biti uključeni u župne blagdane i nedjelje sa sv. misom i svojom raznim vjeronaučnim susretima. Nadamo se da su i njihove obitelji za njih bile ne samo prave škole ljudskog djetinjeg razvoja nego i vjerničkog rasta u mudrosti i znanju. Radujemo se ovoj svečanosti zajedno s njima i njihovim roditeljima, krsnim kumovima, svom rodbinom i sve naše župne zajednice.

----------------------------

Druge nedjelje u našoj župi je također velika svečanost. To je prije svega svetkovina Presvetog Trojstva – svetkovina zaštitnika naše župe. Sv. Mise će također biti u 9, 11 i 18, 30 sati. Prvopričesnici neka i iduće nedjelje dođu na sv. Misu u 9 sati u svojim prvopričesničkim haljinicama o će učiniti i na svetkovinu Tijelova.

Svečanost podjeljivanja sv. Potvrde našim kandidatima sv. Potvrde (njih 64) podijelit će biskup mons. dr. Mile Bogović.
---------------------------
Krizmanici će nam ovaj tjedan dolaziti na susrete ovim rasporedom:

Budući je sutra blagdan Majke Crkve te duhovski ponedjeljak. Sv. Misa bit će u 9 sati i u 18,30

Krizmanici koji su u školi poslije podne doći će na misu i vjeronaučni susret u 9 sati, a oni koji su u školi poslije podne doći će na večernju misu u 18,30 sati.

----------------------------

Druge dane (Utorak, i četvrtak) doći će samo na vjeronaučni susret u 9 sati, koji su poslije podne u školi i u 17 sati oni koji su u školi prije podne.

------------------------------

Naglašavamo da će Tečaj za zaručnike početi na Tijelovo, 19. ov. mj. u 19 sati.

Roditelji i kumovi naših krizmanika doći će na Pokorničko bogoslužje i ispovijedanje u 17 sati.

-------------------------------

U petak, na blagdan sv. Antun Padovanski. To je zaštitnik župne crkve u Krasnu i Letincu, a i mi u Otočcu u župnoj crkvi imamo pokrajnji oltar i kapelicu sv. Antuna. Neka ovi susreti i bogoslužja ovog tjedna posluže svima nama kao najbolja duhovna priprava za proslavu zaštitnika naše župe Presv. Trojstva.

--------------------------------
Tečaj o braku počinje na Tijelovo u 19,30 sati

---------------------------------
Zahvala za ovu svečanost. Dragim roditeljima. Osobita hvala č. s. Ljubomori Lešić, vjeroučiteljici naših prvopričesnika. Hvala našim suradnicima u župnoj katehezi. Hvala pjevačima na te voditeljicama gđi Branki Bernardi, g. Gabrijeli Degoricija i drugima.

Hvala gđi Marijani Ostović za kićenje crkve te posebno g.Zdravku Orešković – vlasniku „Gacka Plin“ iz Donjeg Grada u košenje i trave u našem vrtu i oko crkve.T i s a k :

Proslavljena svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata;

/Ne štedite snage za trajan rast u vjeri!)

U Komentaru: Dokle će u Hrvatskoj bujati kaos?

Zapažanja: Vrijeme za hrabre ljude i hrabre odluke;

IZ Macelja: Začuđuje strah od povijesne istine;

Papa Franjo „silno cijeni svećenički celibat;

Dr. Aleksandra Korać Grahovac: Država sve manje štiti obitelj;

Akademik Ferdo Bašić: U budućnosti Hrvatsku vidim kao poljoprivrednu silu“

Izvanredno zasjedanje HBK-a (Za pomoć poplavljenicima 12 milijuna kuna;


Brojač posjete:
213263
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016