ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Susret ministranata Gospićko-senjske biskupije
b1
U crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu okupilo se 17. lipnja više od 200 ministranata i ministrantica iz cijele Gospićko-senjske biskupije. Vlč. Dino Rupčić pripremio je u župnoj crkvi ministrante i ministrantice za osobnu ispovijed.
b13
Biskupijski susret ministranata organiziralo je Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja. Na početku susreta misno slavlje predvodio je generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik mons. mr. Tomislav Šporčić , koji je pozdravio okupljene ministrante i njihove župnike.
b12
U homiliji generalni vikar je objasnio podrijetlo riječi ministrant, koja znači služiti ili posluživati, stoga je važna i velika uloga ministranata te je potrebno da se vrši s poniznošću. Mons. Šporčić je ministrantima, koji pozorno prate Svjetsko nogometno prvenstvo, govorio i o svjedočenju jednog brazilskog kardinala u korist siromašnih kada se stavio u službu siromašnih i potlačenih a protiv vlasti koje su mi željele srušiti kuće.
b5
Na kraju je sve pozdravio don Anđelko Kaćunko biskupijski povjerenik za ministrante koji je kazao mladima da budu ponosni i radosni zbog službe koju obavljaju.
Potom je uslijedio skeč - kratko skazanje trojice sjemeništaraca a koji je predvodio sjemeništarac Marko Grčević, na temu "Tajna Božjeg načina" .
b15
Nakon jutarnjeg dijela, uslijedio je ručak i okrepa a nastavljeno je druženjem i igrom. Održana su natjecanja iz nogometa, skakanja u vreći,povlačenje konopa a bilo je vremena i prostora za spontano igranje i druženje.
b17
( Sjemeništarci u izvođenju skeča )
b2
( Ministaranti u procesiji gradskim parkom )
b3
( Svećenici iz svih dekanata u biskupiji u procesiji gradskim parkom )
b4
( Dječji zbor župe Otočac koji je animirao pjevanje predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama je bila Gabrijela Degoricija )
m5
( Zajednička fotografija svih ministranata sa svojim župnicima)
m1
( Ministranti u povlačenju konopa )
m2
( Natjecanje u trčanju u vreći, pod budnim okom vlč.Nikole Turkalja )
m3
( I cure ministrantice su izmjerile snahu u trčanju u vreći )
m4
( Vlč.Josip Šimatović i ministrant Marin Samaržija - tko je brži ? )
Brojač posjete:
43028
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016