U subotu, 21. lipnja župu Otočac pohodile su časne sestre Presvetog Srca Isusova iz Samostana istih sestara -"Sacra Cor"-a iz Rijeke pod vodstvom zamjenice časne majke s. Dobrosl" /> U,subotu,21,lipnja,župu,Otočac,pohodile,su,časne,sestre,Presvetog,Srca,Isusova,iz,Samostana,istih,sestara,"Sacra,Cor"a,iz,Rijeke,pod,vodstvom,zamjenice,časne,majke,s,Dobroslsamostan,crkva" /> U subotu, 21. lipnja župu Otočac pohodile su časne sestre Presvetog Srca Isusova iz Samostana istih sestara -"Sacra Cor"-a iz Rijeke pod vodstvom zamjenice časne majke s. Dobrosl" />
ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Časne sestre iz Rijeke pohodile našu župu i zavičaj
>a href="http://www.zupa-otocac.hr/wp-content/uploads/2014/06/č1.jpg">č1
U subotu, 21. lipnja župu Otočac pohodile su časne sestre Presvetog Srca Isusova iz Samostana istih sestara -"Sacra Cor"-a iz Rijeke pod vodstvom zamjenice časne majke s. Dobroslave Mlakić. One su doputovale jednima autom - kombijem, kojim je upravljala č.s. Celestina Beljo.

Bilo je devet iz Rijeke, a pridružile su im se sestre iz Otočca te sve zajedno u pratnji župnika Tomislava Šporčića pošle preko Prozora do Crnog Jezera. Tamo su pohodile kapelicu Sv. Petra i Pavla gdje ih je dočekao mještanin g. Martin Marincel. Martin se najviše zauzimao oko gradnje ove kapelice. On je odradio mnoge dane bilo sam ili zajedno s drugima.

Nakon kratkog pohoda ove kapelice sestere su pošle preko Tisovca do Osnovne škole u Lipovlju i putem prema Dulibama. Župnik ih je poveo na imanje i stare kuće obitelji Marijana i Hrvoja Šporčića. Tu su bile počašćene ručkom te nakon zajedničkog druženja u prirodi i zelenilu pošle su u Kuterevo - pohodile crkvu Majke Božje Karmelske, a onda i Utočište medvjeda gdje im je g. Ivica Crknović - Pavenka s puno umijeća i srca govorio o životinjskom svijetu - medvjeda.

Vrijeme je odmicalo brzo. Trebalo je stići u Otočac na vjenčanje, ali još vidjeti i izvore Rijeke Gacke / Majerovo i Tonkovićevo vrilo. I to je supjelo vidjeti, ali potom se sresti i dr. Zrinkom Rusan iz Zagreba koje je održala predavanje na Tečaju vjere za naše mlade koji se kane vjenčati.

Zatim su se sestre nakon kratke večernje okrepe uputile za Rijeku s puno lijepih dojmova, dobrog raspoloženja.

Zahvaljujemo sestrama na ovom pohodu i preporučamo našu župu Otočac, njene svećenike i časne sestre u njihove molitve.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Časne sestre na Majerovom Vrilu ispobavaju kvalitetur rijeke Gacke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nakon napornog i relativno vrućeg dana dobro je došlo osvježenje sladoledom u župnom stanu u Otočcu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Livada - zelenilo na sve strane - u tzv. Grabrovoj dragi bilo je odraz blagodati odmora u moru Božje prirode.
Brojač posjete:
43112
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016