ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
15.nedjelja kroz godinu
a1
Danas 13.srpnja, 15.je nedjelja kroz godinu. Središnju svetu misu u župnoj crkvi Presvetog TRojstva predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić, uz asistenciju don Jure Ladišića.

U središtu nedjeljnih čitanja nalazi se Riječ. Uz Riječ i riječi koje izlaze iz usta Svevišnjega priča se o tlu, zemlji, kiši, zelenilu, sjemenu, kruhu, urodu, novom sjemenu, sijaču, sudbini sjemena …

Prorok Izaija tješi narod koji je u Babilonskom ropstvu, uspoređujući Božja obećanja izbavljenja i povratka u Izrael sa slikom iz života i rada zemljoradnika. Njegovo obrađivanje zemlje povezano je sa trudom oranja, iščekivanja kiše, omekšavanja tvrdih gruda i ujednačavanja tla. Stvoritelj i čovjek skupa rade istu njivu. Čovjek ore i sije a Bog daje kišu, rahlost i snagu rasta do klasa, iz kojega ima izobilja sjemena i kruha za svih.

Žetva je zajednički plod Boga Stvoritelja i čovjeka radnika. Jedan i drugi su nezamjenjivi. Ne mogu jedan bez drugoga. Jedan drugome pripravljaju „uvijete“, omogućuju djelovanje. Stalno se isprepliću.

Klasje je predznak Isusova utjelovljenja. Isus je KLAS pun zrnja. Došao je na svijet djelovanjem Duha Svetoga na njivi Djevice Marije. Stalno dolazi u sv. Misi kao sjeme posijano u srca pričesnika.

Dolazi da u srcu i mislima pričesnika postane Sjeme kojega pričesnik sije svojim kršćanskim ponašanjem i djelima milosrđa u živote i situacije u koje ga Bog stavlja.

Eugaristijsko slavlje animirao je crkveni zor predvođen s.Ljubomirom Lešić.
a2
Brojač posjete:
17534
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016