ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Dva krštenja u župi
s2
Danas, 27.srpnja, na sedamnaestu nedjelju kroz godinu središnju svetu Misu u 11 sati služio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik.

U svojim razmišljanjima osvrnuo se na današnje Evanđelje o Mateju ( Mt 13, 44-52) "Proda sve što ima i kupi onu njivu". Čitanja današnje nedjelje prebogata su i poticajna, posebno današnjim ljudima koje je potrošačka kultura toliko zarazila da su postali nekritični prema ponudama i marketinškim trikovima lovaca na duše. Zato je poučan primjer mladog kralja Salomona. Bogat i moćan, on se nije osilio niti je pao u napast da se oda uživanju u onome što mu je Bog dao, nego, svjestan da je vlast primio od Boga i da je odgovoran za povjereni mu narod, moli za pronicavo srce koje će znati razlikovati dobro od zla. I dobiva mudro i razumno srce, takvo da i danas ljudi za onoga tko je mudar kažu: «Mudar kao Salomon!»

U čemu je, dakle, ta božanska mudrost? U preziranju vlasti, moći, bogatstva i držanju Božjih zapovijedi, poštivanju Božjih zakona iz ljubavi prema Bogu: «Draži mi je zakon usta tvojih no tisuće zlatnika i srebrnika… Stoga ljubim zapovijedi tvoje više no zlato, zlato čisto.» Zašto? Jer Božja riječ prosvjetljuje i urazumljuje. Jer se Božja Riječ utjelovila i objavila pokazujući nam put što vodi prema Kraljevstvu Božjemu.

Danas je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljeno dvoje djece i to LUKA ROGIĆ - četvrto dijete iz obitelji Rogić i MATE ŠIMATOVIĆ - prvo dijete iz obitelji Šimatović.

Tako je župnik mons.Šporčić kazao obitelji Rogić " da za peto dijete na krštenje dolazi Otac biskup".
Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor "Sv.Cecilija" a za orguljama bila je Gabrijela Degoricija.
s3
( Krštenje Mate Šimatovića)
s1
( Krštenje Luke Rogića )
Brojač posjete:
104507
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016