ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župne obavijesti inajave
Danas ( ponedjeljak) je sv. Klara, u utorak je sv. Franciska, u srijedu sv. Poncijan i Hipolit, u četvrtak sv. Maksimilijan Kolbe, te u petak Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenje Bl. Dj. Marije.
-----------------
Ovu svetkovinu osobito svečano proslavljamo u Svetištu Majke Božje Krasnarske na Krasnu. Proslava počinje s Bogoslužjem u predvečerje blagdana, a to znači u četvrtak, 14. ov. mj. Program proslave imamo u našem Biltenu Majke Božje Krasnarske kojeg se slobodno može na stolu za tisak u župnoj crkvi u Otočcu i ostalim našim župnim crkvama Otočkog dekanata. Uzmite ga i pružite i drugima. Osim samog programa u njemu su naglašene – istaknute tri točke razmišljanja: Marija – Majka evangelizacije (Ovu točku smo pročitali u prethodnom dijelu emisije)– Radost zajedništva (hodočašćenja u zajednici) – Hod obraćenja.
----------------------
U četvrtak poslije podne u 16 sati Župa Otočac organizira posebni autobus koji će voziti za Krasno. Cijena povratne karte je 30 kn. Na na dan Velike Gospe autobus polazi za Krasno u 8 sati – to je u organizaciji samog poduzeća „Autoprijevoza“ Molimo da svi koji kane ići, 14. Ov. poslije podne neka nam se najkasnije jave u Župni ured do srijede. No, oni koji su to odlučili neka se jave što prije, danas ili sutra. Najbolje je doći na večernju misu i ujedno se prijaviti. Može se to učiniti i telefonom.
----------------------------
Velika Gospa svečano se slavi u svoj Crkvi, a posebno u našem Hrvatskom narodu. Brojna su svetišta gdje se vjernici – hodočasnici okupljaju u velikom broju pristupajući sv. ispovijedi i slaveći sv. Misu, družeći međusobno što je ujedno i znak pravog zajedništva s Bogom.

I mi u Otočcu imamo crkvu Majke Božje u kojoj se posebno okupljamo, a to je crkva u Poljicima. Budući smo prije podne na Krasnu u Poljicima je redovito sv. Misa u 18 sati ( predvodi mons.dr. Mlan Šimunović). Prije toga bit će prigoda za sv. ispovijed. Nastojimo na taj dan u svakom slučaju doći na sv. Misu. Oni koji neće moći ići na Krasno neka dođu u Poljice.
----------------------------
U subotu je blagdan sv. Roka. Vezano s tim blagdanom redovito jednu misu imamo u kapelici sv. Josipa na gradskom groblju u Dubravi gdje posebno slavimo i sv. Roka. Sv. Misu na Dubravi imat ćemo u 10 sati prije podne, a u 18,30 sv. Misa bit će u župnoj crkvi.
-----------------------------a2
U nedjelju, 17. Ov. mj. na misi u 11 sati u našoj župnoj crkvi u Otočcu pjevanje na sv. Misi predvodit će naši dragi prijatelji – muževi i žene te njihovi mladi od kojih nekoliko stalno žive u zakupljenoj kući u Donjoj Dubravi a drugi češće dolaze k njima te često i veći broj njih zajednički dolaze na sv. Misu u našu župnu crkvu. Oni pjevati uz pratnju tamburica. Dođimo, poslušajmo ih i zajedno s njima slavimo Gospodina.

Pozivamo sve a posebno našu djecu i mlade da ovih dana dođu na hodočašće. Posebno preporučamo pješačke grupe. Od župne crkve u Otočcu redovito polazi posebna grupa u četvrtak u 11 sati. Pozivamo djecu i mlade da se prikupljaju na nedjeljne sv. Mise. Odmori, uglavnom, vjerujem da su završili. No, bez obzira na to za molitvu i sv. Misu kršćanin nema „odmora“
Brojač posjete:
31566
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016