ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Stručno vijeće vjeroučitelja u Gospiću
v1
Katehetski dan Gospićko-senjske biskupije, 5. rujna, vjeroučitelji ove biskupije, njih tridesetak, iskoristili su za održavanje prvog stručnog vijeća u novoj vjeronaučnoj godini. Vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola na početku su pozdravili predstojnik Katehetskog ureda Nikola Turkalj i tajnica s. Robertina Medven.

Voditeljica stručnog vijeća za osnovne i srednje škole Ivona Rendulić predstavila je novokoncipirane metodske pripreme za nastavu vjeronauka koje će se koristiti u cijeloj Riječkoj metropoliji kao i vodič kroz pripreme. Svrha vodiča je pomoć u što stručnijem, preciznijem i uspješnijem planiranju vjeronaučne nastave s jasno definiranim ishodima učenja kao i metodičkim sustavima, oblicima i metodama rada, sredstvima i pomagalima te kritičkim osvrtom. Voditeljica je zatim podnijela izvješće o radu za proteklu vjeronaučnu godinu uime vijeća za osnovne škole kao i uime donedavnog voditelja za srednje škole Darija Košćaka. Naime od ove godine voditeljica Rendulić imenovana je voditeljicom oba aktiva.

Na kraju je predstojnik Turkalj dao osvrt na proteklu pastoralnu godinu u biskupiji koja je bila u znaku „odgoja za slobodu u znaku križa" te najavio novu koja je u znaku „radosti evanđelja". U biskupiji je protekle godine djelovalo 59 vjeroučitelja od čega 43 laika, 14 svećenika i dvije redovnice. Dao je skupno izvješće na ocjene koje su dali ravnatelji za vjeroučitelje od kojih su samo dvojica dobili negativne ocjene. Posebno je zahvalio voditeljici Ivoni Rendulić koja je izradila priručnike za župnu katehezu. Na kraju je predstavljen vremenik Katehetskog ureda za 2014/15. godinu. ( IKA )
Brojač posjete:
104516
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016