ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Služba riječi za početak školske godine
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dana, 8. rujna - na blagdan Male Gospe i početak nove školske godine u našoj crkvi Presvetog Trojstva bilo je svečano. U 9 sati okupili su se učenici Osnovne škole u Otočcu sa svojom ravnateljicom te velikim brojem učitelja i nastvnika. Svi su zajedno sudjelovali u Bogoslužju Službe riječi koje je predvodio župnik i dekan otočki mons. Tomislav Šporčić. Pjevanje je predvodio Mali - Dječji zbor pod vodstvom s. Ljubomire Lešić.

Nakon Bogslužja u crkvi, učitelji i nastavnici su zajedno s ravnateljicom Lucijom Sekula, pošli na poziv Župnika kod njega na kavu i kratko počašćenje.

U 10 sati bio je također Bogoslužje riječi za učenike Srednje škole. Ravntelj prof. Ivan Vidmar sudjelovao je s dvadesetak profesora te također s njima poslije Bogoslužja pošao kod Župnika na kratko počašćenje.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kod jednog i drugog susreta Župnik se zahvalio na sudjelovanju, izrazio dobre želje za suradnju u novozapočetoj školskoj godini. Posebno je bilo istaknuta podreba jedinstva brige oko mladih, kako mlađih tako i starijih. To nam mora biti zajednička briga, zbog njih smo ovdje, zbog njih je i čitavi sustav škole. Škola će tim više biti efikasnija što se više poveže sa svim važnim činiocima, a to je obitelj i Crkva.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U homiliji je Župnik kratko tumačio Rodoslovlje Gospodina našega Isusa Krista kako ga je napisao evanđelist Sv. Matej. Rodoslovlje je podjeljeno na šest dijelova, a svaki dio ima sedam imena. Sedmi dio počima s Isusom Kristom. On je punina vremena i vjekova. Po njemu se može sudjelovati u punini života. On je početk i svršetak. Bog je svjet stvarao u šest dana i sedmi dan je odmarao. To je najveći poziv za sva vremena da čovjek mora u tijeku tjedan raditi, ali da se mora i odmarati - slaviti djelo ruku svojih i Božjih, prije svega. Nedjeljna euharistija je slavlje nedjelje - ali i odmor i počinak. U svemu se slavi Gospodin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
( Mali zbor animira pjevanje pod vodstvom s.Ljubomire Lešić )
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
43765
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016