ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštenje u župi na 27.nkg
k2
Danas, 5.listopada, na 27.nedjelju kroz godinu središnju svetu Misu u župnoj crkvi u Otočcu, u 11 sati, predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije, dekan i župnik.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao kako današnja prispodoba o vinogradu upućuje nas na stvarnost kraljevstva Božjega. Izabrani narod Božji – to je vinograd. Bog je vinogradar. Svaki vinogradar, obrađujući vinograd, nada se slatku grozdu, slatkom vinu, dobrim plodovima. A evo, Bogu se njegov narod iznevjerio.
Tko je taj Božji vinograd, gdje li je? Svaki čovjek, svaka vjernička zajednica, cijela Crkva vinograd je Božji oko kojega se Bog vinogradar trudi.Uvijek nešto krene po zlu. Ali, svojom ljubavlju Bog nas poziva na obraćenje.Očekuje od nas konkretni dokaz obraćenja, djela dobrote.Bog nam daje svoje darove (vinograd). Osnovna zahvalnost trebala bi nas poticati da dar koji smo dobili urodi plodovima. Bog se svim silama zauzima za nas.Ovom prispodobom i njezinim prijetećim zvučnim završnim riječima Bog ne cilja na propast i uništenje, nego na obraćenje i novi početak.Tko vjeruje i ljubi i dopušta da Bog djeluje, ne treba očajavati. Bog daruje dobri plod iz srca koje mu se povjerava. Nikakva žrtva ni molitva nisu izgubljeni, ako sve naše molbe, brige i nevolje povjerimo Gospodinu. Plod našega srca poznaje samo Bog. On može okrenuti na dobro, gdje smo sami nešto "pokvarili".I nama su povjereni talenti, darovi, vinogradi. Pozvani smo u Božji vinograd. Očekujemo plaću za svoj rad, ali i Bog očekuje plodove rada.

Danas je u zajednicu krštenih primljen Dijego Antić sa Poljica. Obred krštenja obavio je župnik.
k1
Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
Brojač posjete:
71216
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016