ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Održana sjednica Župnog pastoralnog vijeća
v3
Pod predsjedavanjem župnika mons.mr.Tomislava Šporčića koji je i predsjednik ŽPV Župe Otočac sinoć, u vremenu od 19,00 do 21,00 sati održana je sjednica ŽPV Župe Presvetog Trojstva u Otočcu.

Na početku Sjednice župnik je sve pozdravio i zahvalio se na odazivu. Podnio je vjećnicima iscrpno izvješće o od zadnjeg susreta , te kazao kao smo stupili u novu pastoralnu godinu 2014./2015. koja se obilježava pod geslom "Godina Evanđelja". Kazao je kao je i ove godine već tradicionalno petu godinu za redom susret svih vijećnika ŽPV i ŽEV iz cijele biskupije u Otočcu dana 19.listopada. Isti će početi u 15 sati u župnoj crkvi Službom Riječi koju redovito predvodi biskup mons.dr.Mile Bogović, a poslije je predavanje u zgradi GPOU-a,a gost predavač biti će župnik iz Koprivnice, čovjek iz prakse, pokretač raznih inicijativa u svojoj župi.
v1
Župnik je izvjestio i o Katehetskoj nedjelji, o pripremama djce za Prvu pričest i krizmu, o župnom vjeronauku koji je važan za uključivanje djece u župnu zajednicu. Crkvena zajednica je najvažnija za odgoj djece u vjeri. Govorio je o pastoralnim grupama koje funkcioniraju u župi, od malog dječjeg zbora, do zbora odraslih i zbora mladih VIS Trinitas, molitvenoj zajednici...
v2
Uskoro se kreće u pripremanje novog broja Vrila, a ove godine izdaje se 11.broj, to je velika obveza i za župnika i za suradnike koji dostavljaju svoje priloge i tekstove. Župnik je pozvao sve na suradnju i pomoć oko izdavanja Vrila. Župnik je govorio i o pristupu blagoslova kuća pojedinih obitelji koje ne primaju svećenika osim kada ima djeca trebaju sakrament Prve pričesti i Krizme. To nije dobro, uglavnom su to miješani brakovi. Govorio je i o građevinskim radovima o izgradnji drvarnice - ostave u župnom dvorištu.
v5
Župnik je izvijestio i o postavljanju tri vitraja na čelo Crkve, te prvi puta javno objavio donatore, također je izvjestio i o restaruraciji slike Sv.Fabijana i Sebastijana čija restauracija iznosi 8.000,00 kuna bez pdv-a. Sliku će obnoviti g.Radić, a sve bi do Božića trebao biti gotovo.

Župnik je također govorio i uređenju Gačanskog parka hrvatske memorije, o razgovorima s Gradom Otočcem koji će sufinancirati uređenje Parka. Uz Park treba urediti prilaz Crkvi,okoliš, parkiralište.
v4
Po pojedinim temama vijćnici su se uključivali u raspravu sa svojim komentarima, pitanjima i prijedlozima.
Brojač posjete:
70091
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016