ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
U Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana danas obilježeni Dani kruha
k1
U Osnovnoj školi "Zrinskih i Frankopana" danas u 8,00 sati su obilježeni Dani kruha. Pekarske proizvode, koje su djeca napravila uz pomoć roditelja, posvetio je mons.mr.Tomislav Šporčič generalni vikar Gospićko-senjske biskupije, dekan i župnik otočki.

Ravnateljica Lucija Sekula pozdravila je sve okupljene, obratila se sa biranim riječima djeci i nastavnicima. Zahvalila svima koji su donjeli kruh i kolače pogotovo roditeljima i bakama koje su to ispekle i pripremile. Djecu i nastavnike zamolila da dio kolača i kruha odnesu i doniraju kako to je već tredicionalno i Domu za stare i nemoćne u Otočcu.
k2
Svečanost je započela pjesmom i recitacijom dječjeg zbora pod vodstvom č.s.Ljubomire Lešić, a poslije Službe Rječi blagoslov je obavio mons.Tomislav Šporčić. Župnik je govorio o kruhu i o važnosti kruha.

U prigodnom programu sa kojeg vam donosimo nekoliko fotografija, sudjelovala su djeca od 1. do 8. razreda, prijepodnevni turnus, a poslijepodnevni turnus ( B) svečanost ima u 13,30 sati.

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima.

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.
k3
Brojač posjete:
69975
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016