ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Dušni dan - Spomen svih vjernika pokojnika
d4
Na Dušni dan, 2.studenog, središnju svetu misu u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, dekan i župnik otočki.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao kako kroz liturgijsku godinu razmišljamo o pojedinim tajnama i istinama naše vjere, dotičemo konkretna pitanja našega svakidašnjeg kršćanskog života, govorimo o krepostima i manama, dužnostima i zadacima, upoznajemo svoje mjesto i ulogu u Crkvi i svijetu. Potkraj crkvene godine suočavamo se s onim konačnim pitanjima o sudbini svijeta i čovječanstva. Današnjom svetkovinom, kad odražavamo uspomene na svoje drage pokojnike, ta vječna pitanja konačnoga smisla ljudskoga života postaju nam sasvim osobna, ona postaju pitanja našeg vlastitog života.

Danas, slaveći Dušni dan, spomen svih vjernih mrtvih, Crkva želi reći kako ljudski život ima svoj smisao i cilj. Kršćanin je čovjek koji se trudi već da ovdje na zemlji ostvaruje kraljevstvo Božje, uvjeren da je njegovo potpuno dovršenje tek u uskrsnuću mrtvih i u preobražaju ovoga svijeta.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
d2
Brojač posjete:
43048
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016