ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Članovi zajednice “Mondo nuovo” u Otočcu
m5
Danas je 33. nedjelja kroz godinu, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu svete Mise u 9 i 11 sati koje je predvodio i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, dekan i otočki župnik.

U svojoj propovjedi župnik se osvrnuo na današnje Evanđelje po Mateju ( Mt 25, 14-30).
Mislimo da su talenti darovi ili umne sposobnosti što ih je Bog darovao svakome od nas. Evanđelist Matej govori o prigodama što ih život pruža svakom čovjeku, odgovornosti koje je pozvan preuzeti, poslovi koji su mu povjereni.
m1
Prva dvojica slugu su simbol radišnosti i poduzetnosti, jer trguju talentima i predaju ih dvostruko više od primljenog iznosa i stoga gospodar za njih kaže da su »dobri i vrijedni«. Treći sluga je lijen, neaktivan, ne trguje, ne izlaže se rizicima i ograničava se na čuvanje, i zbog toga je nazvan »zlim i lijenim« i »beskorisnim«.

Razlika među slugama je dakle između radišnosti i lijenosti, između poduzetnosti i pasivnosti.

Gdje smo mi, kakve smo mi sluge? Radišne ili lijene, poduzetne ili pasivne? U svojoj obitelji, na poslu, među prijateljima, u Zdencu? Je li igramo na sigurno? Svi mi trebamo djelovati iz ljubavi, živjeti evanđelje i poruku evanđelja pretvarati u konkretna i velikodušna djela.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
m2
Danas u našoj župi bila su i dva mladića Jurica i Vedran iz terapijske zajednice «Mondo Nuovo» iz Kistanja kod Šibenika. Svoju životnu priču ispričao nam je mladić imenom Jurica sa otoka Ugljana, star 33 godine. Tako Jurica kaže da mnogi njegovi prijatelji danas više nisu s nama jer su umrli od droge. Pozvao je mlade da ne naprave grešku kao on,jer od 13. do 33. godine živio je u magli. Sada je krenuo ispočetka i izabrao pravi put. S drogom se samo tone, dobre stvari počinju smetati. Jurica je u zajednici sedam mjeseci i svi su ga prihvatili kao brata. Kazao je da su oni mala zajednica i da se sami financiraju od rukotvorina koje izrađuju. Završio je svoj potresni govor riječima kako su njemu mnogi željeli pomoći ali nisu znali kako dok nije došao u zajenicu "Mondo nuovo".Više o terapijskoj zajednici pročitajte na ineternet stranici www.mondo-nuovo.hr
m6
Ispred i na ulasku u Crkvu postavljen je štand suvenira rukotvorina koje rade članovi zajednice "Mondo nuovo" i od čega se financiraju i uzdržavaju te je Jurica kazao: molim sve dobre ljude ukoliko možete nam pomoći prilikom kupnje nekog od suvenira.

Po izlasku iz Crkve gotovo većina suvenira je rasprodana, ljudi su otvorili svoja srca i svoje novčanike te time pomogli i tim mladićima da izađu iz zla droge.
m3
Brojač posjete:
70095
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016