ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Prva nedjelja došašća
a1
Početak došašća ili adventa, početak je nove liturgijske godine. Došašće obuhvaća vrijeme priprave za slavlje Kristova prvog dolaska, tj. za blagdan Božića. Jednako tako, to je i podsjetnik za pripravu Kristova ponovnog dolaska na ovaj svijet. Dakle, iščekivanje dolaska.

Kršćanska nada počiva na vjeri da Bog ostaje vjeran svojim obećanjima. Neće Bog, i ne mora ispuniti sve naše molbe i želje, ali će ispuniti svoja obećanja! Bog nam je darovao ovaj život. Obećao nam je darovati vječni život. I on ostaje vjeran svom obećanju. To je kršćanska radosna vijest, dobra vijest. Njezinom se ispunjenima osnovano nadamo.
a2
S druge pak strane, kršćanska nada nas spašava od optimizma bez Boga. Taj optimizam počiva na vjeri u ljudsku „moć“ ili „svemoć“. Kao i pasivno iščekivanje tako je i optimizam bez Boga osuđen na slom, razočaranje, strah pred budućnošću.

Kršćanska nada živi od vjere u ponovni Isusov dolazak. Ali ta nada sadrži i vjeru u njegov neprestani dolazak. On dolazi, neprestano dolazi. Njegov dolazak ne smijemo prespavati, previdjeti. Pozvani smo bdjeti, budni biti, ići mu ususret. Takvo iščekivanje isključuje nezdravo besposličarenje poput onih dvaju likova iz Beketova „Iščekivanja Godota“. Kršćansko isključuje otklanja tjeskobnu brigu. Jer nismo mi prvi koji idemo ususret. Bog se prvi uputio k nama i nas pokreće na hod ususret njemu u molitvi: „Dođi, Gospodine Isuse!“.
a5
Jutarnju svetu misu u 9 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je i ropovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik. Prije svete mise bio je blagoslov adventskih vjenčića koje su djeca donjeli u crkvu.
a3
Euharistijsko slavlje animirao je dječji zbor pod vodstvom s.Ljubomire Lešić a za orguljama bila je Gabrijela Degoricija.
a6
Brojač posjete:
43863
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016