ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
II.nedjelja došašća
a1
Danas, 7.prosinca na drugu nedjelju došašća središnju svetu misu u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik.

Liturgija Došašća uzdiže jak povik koji poziva sve ljude da priprave put Gospodinu koji treba doći. Taj se povik dizao u Starom zavjetuiz usta Izaije: “Glas viče: Pripravite put Gospodnji u pustinji, poravnite u stepi stazu Bogu našemu! Svaka dolina nek se povisi, svaka gora i brežuljak neka se spusti” (Iz 40, 3-4).U Evanđelju Izaijin povik ponavlja i prenosi Ivan Krstitelj, označen kao glas onoga što viče u pustinji: “Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!” (Mk 1, 3). Tako evanđelist Marko predstavlja preteču koji krsti u pustinji propovijedajući “krst obraćenja za otpuštenje grijeha”.U svom milosrđu Bog produžuje vrijeme; svatko se mora njime okoristiti da se obrati i da surađuje za obraćenje drugih. Umjesto da dopusti da ga posvema obuzmu zemaljska zbivanja, vjernik ih proživljava srcem koje je okrenuto “Danu Gospodnjem” koji će sigurno doći, ali “kao lupež”. On se tako vlada da bude zatečen “neokaljan i besprijekoran” za onaj Dan, ali još prije za dan svoje osobne smrti. Tada će zemaljski život ustupiti svoje mjesto vječnom životu koji je dar Krista Spasitelja svima onima koji u njega vjeruju.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
a2
Brojač posjete:
17566
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016