Župni oglasi
korizma3
Otočac, 8. ožujka 2015. – III. korizmena nedjelja: Župni oglasi

U središtu ovog korizmenog vremena naglašavamo potrebnu ozbiljnog promišljanja o vjerničkom životu. Koliko smo zaista kršćani i učenici Isusovi. Duhovna obnova koju smo prošle nedjelje završili, korizmenog hodočašće na Udbinu za jedan dio naših župljana vjerujem da je dalo određene poticaje da svoj korizmeni hod učvrstimo i jače prionemo uz sadržaje vjere u osobnom životu i u životu naših obitelji.

----------------------------------
Naš gost propovjednik – koliko ste mogli vidjeti koji ste sudjelovali nastojao dati sve od sebe da naglasi važnost promjene – preobrazbe. Hvala svima koji ste sudjelovali i izbliza pratili ta nastojanja. Pozivali smo na ovu obnovu pismeno i usmeno. Vjerujem da su mnogi imali dobro volju odazvati se, ali to je učinio samo jedan dio. Mnogi nemaju ništa protiv toga da se poziva ali sami se ne trude da bi se doista i odzvali,neki možda na svoj način i negoduju, glasno ili samo u sebi. Možda je to glas koji se čuje i poziva, ali ne postoji dovoljno snage da bi mu se i odazvalo. Takvi nam samo svjedoče kako treba još jače i upornije pozivati, obrazlagati. Posebno smo na ovu obnovu pozivali naše roditelje , i one koji imaju djecu u nižim razredima tako i one u višima. Posebno pripravnike na krizmu u prvu pričest. Treba znati da ta bliža priprema za ove sakramente traje dvije godine, a to znači u prvo i drugom, odnosno 7. 8. razredu osnovne škole.

Za roditelje sedmog razreda, ali i sve druge roditelje ovo do uskrsna pokušat pozvat ćemo na posebni susret – sastanak. Dane za takve sastanke odredit ćemo druge nedjelje.

Dođimo u korizmi koji možemo i radnim danom na večernju misu, a srijedom na Euhar. Klanjanje te petkom na pobožnost Križnog puta.
----------------------------------

Korizmeno-uskrsna ispovijed u našoj župi bit će, kako to redovito – svake godine bude, u petak prije Cvjetnice, tj. 27. ožujka. Za svakoga od nas, a posebno za osobe koji će redovito ne ispovijedaju potrebna je i ozbiljnija priprema. Pozivamo sve naše župljane prije svega na tu pripremu a onda i za pristup tom sakramentu.

-----------------------------------
Danas završavamo s prvim ovogodišnjem turnusom tečaja o braku za ovogodišnje zaručnike. Tečaj je polazilo 22 para iz župa Otočkog dekanata.

-----------------------------------
Kako vam je poznato,u nedjelju, 19. travnja na Trsatu se organizira II. Nacionalni susret hrv. katoličkih obitelji. Dakle, dolazit će obitelji – hodočasnici iz čitve Hrvatske, djelomično i iz Inozemstva. Bilo bi dobro da oni koji kane ići da se prijavljuju. Cijena povratne karte – nadam se neće biti više od 100 kn.
Brojač posjete:
220955
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016