Treća vazmena nedjelja
n4
Danas, 19.travnja, na treću vazmenu nedjelju jutarnju svetu Misu u 9 sati predvodio je i propovijedao don Jure Ladišić, pastoralni suradnik za slijepe i slabovidne. Danas su naši župljani s Župnikom otputovali u Rijeku na slavlje Drugog nacionalnog susreta obitelji u svetištu Majke Božje Trsatske.

Iako su tri autobusa otišla put Rijeke župna crkva bila je dupkom puna na jutarnjoj misi, jer središnje mise u 11 sati nije bilo.
n1
Razmišljanje uz biblijska čitanja: Jedan od najvećih grijeha današnjice je uvjerenje da nema grijeha. Kao da i u Crkvi osjećamo zazor od govorenja o grijehu i ukazivanje na njegovu prisutnost u svijetu. Mnogi govor o grijehu smatraju ostatkom "srednjeg vijeka". A ipak, valja neprestano osvješćivati činjenicu da postoji grijeh i da svatko od nas griješi. Zato Crkva danas, na temelju drugog čitanja, promišlja o grijehu. Veliki problem vezan uz grijeh je shvaćanje pojma grijeh. Pokušajmo definirati grijeh! Upitajmo se što za mene znači riječ grijeh! Kako nešto možemo prepoznati kao grijeh? Kako ja prepoznajem da sam sagriješio? Prečesto, razgovarajući o grijehu pitamo se je li nešto grijeh. Pritom grijeh shvaćamo kao odmak od dobra ili povredu neke odredbe. Na ispovijedi nabrajamo momente kada smo prekršili zapovijedi.Hrvatska riječ grijeh izvorno označava nesuvislo govorenje ili ponašanje. Nešto što je besmisleno i neprikladno. Nešto što ukazuje da onaj tko to govori ili čini nije baš pri sebi.
Doslovni prijevod biblijskog pojma je – promašaj.Grijehom ne škodimo Bogu. Ne zgriješimo Bogu. Grijehom promašujemo sebe. Svoje postojanje, svoj smisao i svoju usmjerenost prema Bogu.Zato je važan današnji poziv da ne griješimo, nego da u punini živimo život u ljubavi Božjoj.
n2
Euharistijsko slavlje uveličao je dječji zbor predvođen Gabrijelom Degoricija za orguljama.
n3
Brojač posjete:
101900
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016