Biskupijski susret ministranata u Senju
a2
Dana, 18. lipnja o. g. u Senju je održan godišnji biskupijski susret ministranata za sve župe Gospićko-senjske biskupije.

Na susretu je bilo oko 250 ministranta. Program susreta su pripremili: Generalni vikar biskupije mons. Tomislav Šporčić, povjerenik za Ministrante don Anđelko Kaćunko te vlč. Dino Rubčić, župni vikar u Ogulinu.

No, sve je dogovarano s domaćinima u Senju. Župnikom preč. dr. Richardom Pavlićem, župnim vikarom u Senju vlč. Nikolom Prša i Zborom mladih u Senju koji je predvodio pjevanje pod vodstvom Jelene Tomljanović.

Program je započeo kratkim Pokorničkim bogoslužjem koje je predvodio vlč. Dino Rubčić. Veći dio ministranata pristupio je ispovijedi. Nakon toga pošlo se je Na Veliku placu - Cilnicu gdje im je prije polaska procesije prema katedrali biskup Bogović naveo nekoliko važnih povijesnih podataka o Senju. Procesija s mnoštvo ministranata u bijelim haljinama probijala se uskim ulicama "natrpanim" ugostiteljskim stolovima do katedrale.
a4
Na početku mise Biskupa i sve prisutne pozdravio je domaćin preč. dr. Richard Pavlić. Prvo čitanje iz knjige Izlaska o daru mane u pustinji čitali su n dramski način ministranti iz Otočca, a i pripjevni psalam Gospodin je moja snaga - Gospodin je moja pjesma pjevao je naš sjemeništarac Kristijan Pajdaković, a molitvu vjernika čitali su ministranti Ogulinskog dekanata. U homiliji Biskup je govorio o Euharistiji o čemu je i bio obrazac misnih molitava. Isus nam na našem životnom putovanju daje hranu i to ne bilo koju.

Onu hranu od koje se živi. "Tko jede ovaj kruh živjet će uvijeke ... kruh koji ću ja dati je tijelo moje" kaže Isus. Mi često ne razumijemo Isusov kruh, pa tražimo neki drugi. Ministranti su služitelji oltara - stola euharistije. I sami se trebaju hraniti tim kruhom. Taj kruh nas poziva na zajedništvo.
a3
Nakon Sv. Mise pred katedralom ministranti su posluženi obilatim domjenkom. I tako i tjelesno okrijepljeni jedan veći dio pošao je na gradsko igralište "Nehaj" gdje su vođena natjecanja sve do 16 sati. Natjecanje je vodio župnik iz Drežnik-Grada vlč. Mile Šajfar. A drugi su se vratili u katedralu gdje je organiziran kviz znanja kojeg je vodio vlč. Josip Šimatović zajedno s mons. mr. Tomislavom Rogićem.

U nogometu prvo mjesto izborili su ministranti iz Otočca, potpomognuti s dva ministranta iz Kompolja. Drugo mjesto su osvojili ministranti iz Drežnik Grada koji su s otočkima bili ušli u Finale.
a1
Trebalo je krenuti preko Vratnika u naš Otočac jer su nas još čekale obaveze služenja večernjih sv. Misa i ostalo. Vratili smo se s puno najljepših dojmova koje ćemo prokomentirati na našim Sastancima te istaknuti što je bilo dobro i lijepo, a što bi moglo biti još bolje.
a6
Brojač posjete:
1836857
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016