ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
U nedjelju kršteno troje djece
ruda
U nedjelju, 9. kolovoza o. g. u župnoj crkvi u Otočcu na sv. Misi u 11 sati kršteno je troje novorođene djece. Krstio se Ivan Eror, sin Dražena Eror i Dragice r. Vašarević, a kumovali su Vesna i Zvonko Špoljarić. Zatim su se krstili blizanci Fran i Silvio Pavelić, sinovi Željka Pavelića i Karline Bogdanić. Jednom i drugom kršteniku kumovali su Rudolf i Manuela Bogdanić. Sv. Misu i obred krštenja predvodio je župnik mons. Tomislav Šporčić.

U propovijedi župnik je govorio na temu Evanđelja gdje Isus tvrdi da one daje svoje tijelo za jelo. Židovi su mrmljali. Isus na to mrmljanje ne odgovara nego ponovno govori da on daje svoje tijelo za jelo. On je kruh živi. Euharistija je već navještena u životu i putovanju Ilije proroka kojeg Anđeo Božji hrani čudnovatom hranom da može putovati do kraja - brda Božjega i to 40 dana i 40 noći. To je slika vječnosti i potpunosti. Euharistija je popudbina na našem putovanju do vječnosti. Na večernjoj bilo je zamjetno veći broj vjernika nego li inače.

A poslije mise na otvorenom pred crkvom došla je grupa hodočasnika - pješaka, desetak mladih francuskih katolika predvođeni svećenikom koji su prenoćili u dvoranama Pastoralnog centra. Drugi dan imali su i sv. Misu na latinskom jeziku.
Brojač posjete:
30376
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016