ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi
križ
Otočac, 16. kolovoza 2015. – XX. Nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas je i Sv. Rok., koji se redovito slavi dan poslije Velike Gospe. Mi u Otočcu redovito na taj blagdan imamo sv. Misu u kapelici Sv. Josipa na groblju u Dubravi u kojoj je i kip sv. Roka. Ovaj put nećemo imati Misu u toj kapelici jer je nedjelja. Pa sve tri mise imamo u župnoj crkvi. Od ovog ljeta na glavnom pročelju naše župne crkve imamo nova tri prozora - vitraja . I to s likovima Sv. pape Ivana Pavla II., Ivana XXIII. I Sv. Roka u sredini pročelja. Danas ćemo otvori vrata koja vode na Kor crkve gdje se mogu iz bližega pogledati spomenuti vitraji. Danas je i Sv. Stjepan Ugarski.

U Kompolju se sv. Stjepan proslavlja u subotu, 22. ov. mj. Tamo je svečana sv. Misa u 10 sati. Na toj misi bit će u oltar kompoljske crkve biti položene moći Bl. Miroslava Bulešića.

U ponedjeljak je Sv. Hijacint, u utorak je Sv. Jelena Križarica, u srijedu je sv. Ivan Eudes, u četvrtak Sv. Bernard, u petak Sv. Pio X. i u subotu BDM Kraljica. u nedjelju je Sv. Ruža Limska.

Ovaj tjedan završila je glavina građevinskih radova okoliša naše župe crkve Presv. Trojstva u Otočcu. Ti radovi vršili su se možemo reći, od proljeća i u tijeku ljeta sve do sada. Puno je toga učinjeno tako da se sve pojedinosti većina ne može ni pratiti. Nikad se nije okolišu crkve toliko posvetilo pažnje, vjerujemo od same njezine izgradnje. Više je osoba ali i Institucija u ovim radovima sudjelovalo, financijski i brigom planiranja i raznih drugih pomoći. To je Katedra čakavskog Sabora, Grad Otočac sa svojim gradonačelnicima Projektantski biro „Arbi“ iz Zagreba. Župa Otočac sa župnikom. Naša biskupija i naš biskup mons. dr. Mile Bogović.

Nakon proslave Velike Gospe na Krasnu i u našim Poljicima moramo svu pažnju posvetiti Proslavi Dana hrvatskih mučenika na Udbini, u subotu, 29. Ov. mj. Naši pjevači u tijeku čitavog ljeta pripremaju se u vježbanju pjevanja kojeg će izvoditi Udruženi zbor naše biskupije. I ove godine naručujemo autobus koji će iz Otočca voziti za Udbinu s polaskom, 29. 8. U 7,30 ispred župne crkve. Cijena putovanja bit će 50 kn. Pozivamo da se pođe na ovu proslavu koja se organizira na nacionalnoj razini.

Svečanost će se prenositi na HRT, a odmah drugi dan u nedjelju, 30. kolovoza u 11 sati, bit će prijenos mise na HTV iz naše župe crkve u Otočcu. Tom događaju Župa Otočac na osobiti način mora posvetiti pažnju, kako u pripremi tako u samom događaju. Prije svega pozvani smo sudjelovati na sv. Misi. Odabir Uredništva i uprave HTV-a za prijenos Mise iz određene župe velika je čast i prilika za župljane i mještane tog mjesta i župe. To je prilika da nas upoznaju toliki gledatelji Hrvatske ali i inozemstva. Posebno je prigoda ljude koji su odselili iz naše Gacke i Otočkog dekanata da im se predstavimo i obnovimo zajedništvo preko malih ekrana. Sudjelujmo daj dan na sv. Misi. Učinimo da naša crkva bude ljepša i svečanija. Pozivamo naše pjevače (sve tri pjevačke grupe), čitače i ministrante ali i sve druge, posebno naše vjeroučenike svih uzrasta i njihove roditelje. Uskoro završavaju praznici i tako se treba duhovno pripremati za početak nove školske godine.

T i s a k: Novi broj „Glasa Koncila“ donosi: Sinjsko svetište – poruka nade; U Komentaru „Marijin model u Hrvatskoj“; Mladen Kuka – prvi se spustio u Jazovku:Ovaj broj „GK“ najvećim dijelom posvećeni je marijanskim svetištima kako u domovini tako i u drugim našim susjednim zemljama, posebno u onima gdje ima veći broj Hrvata – katolika. Upoznajmo ta svetišta preko kojih upoznajemo i tajnu štovanja Bl. DJ. Marije
Brojač posjete:
31554
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016