ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Kako prezentirati Gačanski park hrvatske memorije?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jučer, 7.studenog je u župnom uredu u Otočcu održan preliminarni radni sastanak na kojemu je sudjelovao biskup dr. Mile Bogović, msgr. mr. Tomislav Šporčić i Milan Kranjčević, predsjednik katedre Čakavskog sabora pokrajine Gacke. Što je bio povod tom sastanku?

Do ovog susreta došlo je na inicijativu biskupa Bogovića, a radi se o Gačanskom parku hrvatske memorije. Eto, dvorišni dio crkve Presvetog Trojstva je uređen, na zelenoj površini ispred župnog stana postavljene su 32 skulpture, ima tu još detalja koji će se vremenom dotjerati (hortikulturno), no biskupa Bogovića je zanimalo što se kani poduzeti u kulturološkom smislu prezentiranja ovoga sada već šestogodišnjeg projekta. Naime, u četiri godine Katedra Čakavskog sabora pokrajine Gacke je organizirala četiri međunarodne kiparske kolonije po projektu, a ostatak vremena je potrošen na, recimo to tako, građevinski dio radova uređenja parka.

Sastanak je prilično drugo potrajao, razmatrane su razne mogućnosti i varijante što učiniti ove godine, odnosno početkom sljedeće godine, kako se organizirati, koje manifestacije provesti i kako ovom jedinstvenom projektu, tako ga je ocijenio biskup Bogović, dati onu pozornost u široj javnosti koju svakako zaslužuje.

Pošto je ovo tek početni razgovor, u nekomu narednomu bit će razgovora i s ostalim akterima koji su u projektu Gačanskog parka hrvatske memorije sudjelovali (materijalno ili duhovno), odnosno širom hrvatskom (kulturnom) javnosti.

Posla puno, obveza puno, ali ako se pomno usuglasi plan, vjerojatno ni rezultati ne će izostati.

M. Kranjčević
Brojač posjete:
32015
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016