ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Nedjelja Krista Kralja
a1
Danas na nedjelju Isusa Krista - Kralja sveg stvorenja, 22.studenog središnju svetu misu u 11 sati predvodio je i propovjedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik.
Danas je na misi bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljena djevojčica Emily-Ana Krznarić, od oca Saše i majke Mihaele rođ.Brajković ( Otočac - Prozor).

Zanimljivo je ipak da Isus sam sebe nikada nije izravno proglasio kraljem, niti se takvim nazivao. Štoviše, već od rođenja imao je problema s kraljevima. Sjetimo se događaja kad ga je narod htio izvikati za kralja nakon što ih je čudesno nahranio, a Isus bježi i sklanja se. Pa ni u današnjem evanđelju Isus to ne čini izravno. Njegov odgovor, Ti kažeš; ja sam kralj, nije tek Isusovo lukavstvo da bi izbjegao Pilatovu smrtnu osudu a opet rekao istinu. Ne, Isus i Pilatu i narodu i nama želi još jednom otkriti istinu o svom kraljevstvu, o Božjem kraljevstvu koje nam je On došao navijestiti.

Pozvani smo u svakodnevnom životu, usprkos svim poteškoćama i nesavršenostima, životom svjedočiti i riječima naviještati Ljubav koja nas ljubi. Ne trebamo biti zagledani u daleku budućnost i očekivati izvanredne događaje u kojima ćemo pokazati svoju veličinu, nego moramo biti, poput Boga, ovdje i sada djelatno prisutni. Ustrajnim svakodnevnim življenjem djelotvorne ljubavi suobličujemo se onome koji je prošao zemljom čineći dobro.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Današnjom nedjeljom i svetkovinom Krista Kralja završava se crkvena godina. Crkva nije tek petrefakt iz apostolskih vremena, ona je živi organizam, tajanstveno tijelo Kristovo, neizbježno podvrgnuto zakonu gibanja i razvijanja, mijena i osuvremenjivanja. Ona se razvija i raste u prostoru i vremenu, što se zapaža i u liturgijskom kalendaru.

Poslije mise bilo je Euharistijsko klanjaje koje je danas cijelodnevno i Presveto je izloženo cijelo poslijepodne do večernje mise na oltaru u crkvi.

a3
Brojač posjete:
2566443
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016