Drugi dan priprave za Fabijanovo
antonio3
Drugi dan priprave za Fabijanovo u petak, 15. ov. - Sv. Misu u Otočcu predvodio je i propovijedao preč. Antonio Čutura, župnik u Cvitoviću i dekan slunjski u zajedništvu s don Anđelkom Kaćunkom, vlč. Jurom Ladišićem i mons. Tomislavom Šporčićem.

Preč. Čutura je u homiliji naglasio glavnu porku evanđelja tog dana gdje Isus u Kafarnaumu liječi bolesnika kojeg su na nosiljkama preko krova donijeli pred Isusa te ga Isus isliječi. Isus je onaj koji ozdravlja, koji daje novi život i nove snage. No, potrebno je doći k Isusu. Mnogo puta to nismo sposobni sami. Trebamo imati prijatelja.

Na misi su bili i kumovi naših ovogodišnjih krizmanika. Na misu su ove večeri posebno bili pozvani župljani koji su u Otočac doselili iz Sinca, Ramnljana i Čanka. A pjevanje su predvodile pjevačice iz Sinca. Njima je na kraju mise župnik mons. Šporčić zahvalio i istaknuo napredak u pjevanju kao što je to i u drugim našim susjednim župama. Čak je izrazio mišljenje da bi bilo dobro u Otočcu prirediti jedan susret pjevača iz čitavog Otočakog dekanata, na kaojem bi mogla svaka grupa otpjevati nekoliko skladbi.

Poslije mise bilo je druženje u župnoj dvorani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prečasni Antonio predvodi misno slavlje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
106683
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016