ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
"Gluha nedjelja" - peta korizmena nedjelja
a2
U korizmenoj smo pripravi sve bliže središnjem događanju liturgijske godine: proslavi Isusova vazmenog otajstva.Danas 13.ožujka, na petu korizmenu nedjelju " Gluha", središnje euharistijsko slavlje u 11 sati u našoj župi predvodio je župnik mons.Tomislav Šporčić. Danas je crkva bila pretjesna da primi sve vjernike koji su došli na svetu misu. Dva su razloga - roditelji kandidata za krizmu morali su predati župniku zamolbu koju župnik predaje biskupu pa podjelu sakramenta "Svete potvrde", a drugi razlog je što je pod svetom misom bilo krštenje dječaka Hrvoja Suljića.

U svojim razmišljanjima župnik je protumačio današnje Evanđelje po Ivanu 8, 1-11 "Tko je od vas bez grijeha neka prvi baci kamen". Isusov odgovor je i poziv i opomena: »Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen.« Njegov odgovor postiže pun pogodak: ženi je pružena mogućnost da se popravi, a pismoznance i farizeje poziva da promisle o sebi i postanu svjesni svoje vlastite grešnosti. Govori ženi: »Idi i od sada više nemoj griješiti«. Ne prihvaća i ne opravdava njezin grijeh, poziva je na promjenu, obraćenje i prihvaća je kao izgubljenu ovcu u svoje stado. Ne osuđujući i ne bacajući kamen, Isus pokazuje da je moguće opraštanje i pomirenje. I nas poziva da u našim međusobnim odnosima postupamo isto tako. Nažalost, mi često uzimamo kamenje svojih grijeha i druge njima kamenujemo. Svoje grijehe želimo opravdati i relativizirati napadajući i ističući grijehe drugih.

Isus ovim svojim postupkom ženi vraća dostojanstvo, ženi koja je u starozavjetnom svijetu bila osoba drugog reda, manje vrijedna od muškarca. Vraća joj dostojanstvo kakvo joj uistinu i pripada, dostojanstvo kojim ju je kao i muškarca, stvarajući je i obdario.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
a3

Djeca i mladi na Misi u 9,00 sati
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Članovi župnog zbora "Sv.Cecilija" pjevaju u 11 sati
zbor
Brojač posjete:
30297
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016