Župnik u pohodu Domu za starije i nemoćne
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dana, 21. ožujka o.g. župnik mons.Tomislav Šporčić i vlč. Jure Ladišić bili su u Domu za starije i nemoćne kako to redovito čine pred velike blagdane, osobito pred Uskrs.

Štićenici Doma većina od njih koji u ovom Domu provode svoje starije dane redovito pristupaju sv. ispoviijedi u ovakvim prilikama, kako oni koji su pokretni tako i oni koji se moraju držati samo kreveta i svoje sobe. Nakon ispovijedanja slavila se Sv. Misa. Misu je predvodio i proporijedao župnik monsinjor Šporčić koji je istaknuo posebno značenje Velikog ili Svetog tjedna kojeg proživljavamo. Govorio je o Kristu Gospodinu koji je svojim križem progovorio o Božjoj ljubavi prema čovjeku, po kojem i čovjek može doći i zadobiti milosrđe o nebeskog Oca. Ako nosimo svoj Križ po uzoru na Krista onda je to i Kristov križ, kao što je Kristov kniž i naš. Osmišljenje svoga života možemo pravo upoznati i prihvatiti smo po Isusovom križu. U Kižu je spas, po Križu nas je Krist otkupio i spasio.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na misi su sudjelovali naši mladi koji su svirali i pjevali: Anamarija Jurković, Antonija Marić, Iva Dasović i Kristijan Pajdaković. To je na osobiti način pridonijelo ljepoti bogoslužja i pažljvosti sudionika.

Nakon mise u Domu pošli smo svi zajedno kod bolesnika na ambulantnom stacionaru. U svakoj sobi uz ispovijedanje i pričešćivanje mladi su zapjevali koju pjesmu, i to je u te sobe unijelo posebno rasploloženje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
222512
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016