ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Na Bijelu nedjelju tri krštenja u župi
p4
Danas na drugu uskrsnu nedjelju slavimo mali Uskrs – Bijelu nedjelju – blagdan Božanskoga Milosrđa. Naše slavljenje Uskrsa jest životna uklopljenost u Kristovo uskrsnuće. Mi se svaki put na euharistijskom slavlju svete Mise susrećemo s uskrsnulim živim Kristom. On nam je to i obećao da će biti s nama kad god se u njegovo ime sastajemo. Današnje euharistijsko slavlje u 11 sati, u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki te generalni vikar biskupije.

Danas je bilo posebno svečanje jer je u zajednicu krštenih primljeno troje djece i to Paula Šimatović, Eni Šporčić i Helena Barković. Crkva ispunjena mladima - dupkom puna, time radost još veća.

U svojoj dugoj i nadahnutoj homiliji mons.Šporčić je kazao kako se iz susreta rađa prijateljstvo, u susretu se rađa i ljubav. U susretu s Uskrslim rađa se vjera. Bez zajednice Crkve koja je jamstvo vjernosti Kristu, lako se postane žrtvom lažnih učitelja, samozvanih proroka, umišljenih iscjelitelja, manipulatora svih vrsta. Samo u Isusovoj zajednici čovjek može učiti pravu istinu , kao što je to doživio Toma. Uskrsli Krist nas poziva da povjerujemo u njegovo usksnuće: da odlučno i spremno kažemo: "Tvoj život, Kriste, bit će moj život!" Poziva nas da ga nasljedujemo, da naš život bude vjerna slika njegova života, da na njegovoj nauci i na njegovu primjeru formiramo svoje misli, svoje nazore, svoje osjećaje, svoje nade.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen orguljašicom Gabrijelom Degoricija.

p1
Krštenje Paule Šimatović

p2
Krštenje Eni Šporčić
p3
Krštenje Helene Barković

p5
Vjerni puk - crkva puna ljudi

------------------

Misa u 9,00 sati
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Za vrijeme pričesti - pričešćuju mons.Šporčić i don Jure

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na misi u 9,00 sati redovito pjeva VIS "Trinitas"
Brojač posjete:
2570285
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016