Župni oglasi
oblak1
U utorak je sv. Izidor i Gospa Trsatska, u srijedu je spomendan Bl. Ivana Merza, u četvrtak je Sv. Leopold Mandić, u petak je Gospa Fatimska i u subotu Sv. Matija apostol. Večernja misa je misa bdijenja uoči svetkovine Duhova.

U nedjelju je Svetkovina Duha Svetoga. To je svetkovina kojom se završava vazmeno vrijeme.

Nakon te nedjelje nastavlja se vrijeme kroz godinu. To je svetkovina koja je na osobiti način važna. Tom svetkovinom proslavljamo početak Crkve, te je liturgija i teologija označava kao rođendan Crkve. Apostoli s primanjem Duha Svetoga počinju propovijedati i okupljati narod i otajstveno slaviti Kristova otajstva utjelovljenja, muke, smrti i uskrsnuća. Ovaj blagdan je na osobiti način usmjeren na treću Božansku osobu po kojoj Crkva nastaje i djeluje.

Od četvrtaka – blagdana Uzašašća pa do Duhova obavljamo Devetnicu na čast Duha Svetoga. Dođimo svakodnevno na večernju molitvu krunice i Sv. Misu te se tako najbolje pripremimo i za ovaj blagdan. Kao što se u Došašća na pripremamo na slavlje Božića, u korizmi na slavlje Vazma, tako se i ovom devetnicom pripremajmo na proslavu Duhova. To su i intenzivni dani priprave naših krizmanika i prvopričesnika na njihova slavlja Molimo krizmanike da u ovom tjednu U utorak, srijedu i četvrtak u dvije grupe (krizmanici u 16 i krizmanice u 17 sati dođu na vjeronaučni – katehetski susret. S tim više to moramo jer ih idućeg vikenda nema u Otočcu radi izleta.

Danas je i svjetski dan obavijesnih sredstava – medija. Mediji su u današnjem svijetu veoma važan čimbenik. Ovaj dana nas na poseban način želi potaknuti koristimo medije za dobre moralne ciljeve, kako za sebe osobno tako i za naše bližnje. Pomažimo crkvene medije one koje su na nacionalnoj i krajevnoj razini, posebno i naše župne kao što je naš godišnjak Vrilo, naše WEB-stranice pa i one povremene biltene.

Preporučamo pretplate na pojedine časopise (novine).

U četvrtak, 12. Svibnja o. g. u 19 sati u Gackom pučkom otvorenom učilištu održat će se TRIBINA „Zajednica za palijativnog bolesnika“. Na tribini sudjeluju dr. Med. Mira Purgarić i bacc. Medicinska sestra Vesna Markač (članice specijalističkog tima za palijativnu skrb KB Dubrava) mr. sc. Renata Marđetko, dipl. socijalna radnica Olivera Tomas te moderatorica tribine mr. sc. Blaženka Eror Matić. Dođimo i poslušajmo te ako imamo zato snage uključimo se !

U subotu, 14. Ov. u našoj župnoj dvorani bit će predavanja za sudionike Tečaja vjere za teološku kulturu laika. To je završna subota za ovu pastoralnu godinu. Molimo sudionike, pa i druge koji mogu, da sudjeluju.

U srijedu, 25. Ov. u 10,30 u Gospićkoj katedrali bit će svečanost biskupskog ređenja i preuzimanje vodstva biskupije novog gospićko-senjskog biskupa mons. dr. Zdenka Križića. Pozivaju se svi vjernici naše biskupije da ukoliko mogu prisustvuju ovoj svečanosti. Autobus iz Otočca ispred crkve polazit će u 9 sati. Cijena povratne karte bit će 30 kn.

T i s a k: Novi broj „Glasa Koncila“ donosi:
Održan Kongres hrvatskih bogoslova – pripravnika za svećenstvo;
U Komentaru: Tko ugrožava pluralnost;
Priječe li crkvene institucije milosrđe?
U Hrvata – 107 svetišta;
Poruka pape Franje za 50. Svjetski dan sredstava priopćavanja – medija;
Pobudnica pape Franje „Radost ljubavi“ uči: Brak, put „najvećega prijateljstva“
Reportaža iz župe Sv. Križa u Orehovici.
Brojač posjete:
221003
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016