ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Nedjelja pedesetnice - Duhovi
aa3
Na nedjelju pedesetnice - Duhovi, 15.svibnja, središnje euharistijsko slavlje u 11 sati, u župnoj crkvi predslavio je mons.mr. Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki.

Danas je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih prmljen dječak Matej Draganić, sin Miroslava i Sandre rođ.Ilić. Kum djeteta bio je Hrvoje Ostović sa suprugom.

Od Pedesetnice, od silaska Duha Svetoga, Isus je za nas vjernike uzvišeniji otkad je uzašao u slavu Očeva veličanstva i počeo nam je na vjernički način biti bliži svojim božanstvom što nam je dalji svojim čovještvom. Ali, dok je tijelom boravio među svojim vjernicima, oni su u njemu gledali djelitelja svih dobara. A kada je došlo vrijeme da uzađe k Ocu na nebo, došlo je vrijeme da bude prisutan po svom Duhu među svojim štovateljima, da bi, po vjeri, stanovao u našim srcima, i da bismo, imajući ga u sebi, po vjeri, mogli s pouzdanjem Boga zvati svojim Ocem. Jer, svi koje vodi Duh Isusov, djeca su Božja.
Sam Duh Božji su-svjedok je s našim duhom da smo djeca Oca nebeskoga i subaštinici Isusovi.
Duh Sveti ima poslanje i vlast da sve ljude svijeta, sve narode pod nebom, i svakoga čovjeka pojedinca, uvede u život novoga Savjeta, u zavjet koji je utemeljen na Isusovu poslanju, njegovoj žrtvi i otkupljenju, u novi savez između Boga i čovjeka.
Od prvoga dana Duhova do našega današnjeg dana, Duh Branitelj, kao Zagovornik i Tješitelj, koga je Isus poslao u svoje ime, Duh Sveti, ujedinio je različite narode, da bi svi jezici svijeta složno mogu slaviti i častiti jednoga i pravoga Boga, Stvoritelja neba i zemlje.
I od ovoga dana, Duh Sveti bit će naš Tješitelj na ovom svijetu; jer On nam je zalog buduće nade; On je svjetlo naše pameti; On je sjaj našega duha; on je pokretač i čuvar naše vjere u jednoga i pravoga Boga.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
a5
Brojač posjete:
330512
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016