ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Tečaj vjere za teološku kulturu laika
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dana, 14. svibnja o. g. u župnoj dvorani u Otočcu održana su predavanja,zaključna za ovu 2015/16 pastoralnu godinu za polaznike Tečaja vjere za teološku kulturu laika.
Prvo predavanje održala je č.s. Dobroslava Mlakić, zamjenica vrhovne poglavarice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova iz Drenove /Rijeka/. Ona je govorila u tri dijela:O kršćanskoj svetosti općenito, o svicima i blaženicima u Hrvatskoj te razlozima i njihova proglašavanja blaženima ili svetima. I treće kratko je prikazala život i djelovanje umemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova Majke Krucifikse Marije Kozulić za koju je odobredn postupak za proglaašenje blaženom.

U drugom dijelu Tečaja govorio je bračni par iz Korenice: Terezija i Tomislav Užarević. Oni su aktivno sudjelovali na Studijskim danima u Osijeku , 22. i 23. travnja o. g. Oni su prije svega iscrpno izvjestili o programu, predavačaima i temama predavanja na tim danima. Posebno su izvijestili i naglaske koje su došle do izražaja u svim radionicama. Teme su bile aktualne, a one su naslovljene: Očinstvo i majčinstvo - dva lica roditeljstva.

Nakon ovih izvješća razvila se živa i konkretna raspravaa, gotovo svih sudionika. Pri kraju susreta voditelj Tečaja mons. Tomislav Šporčić priupitao je prisutne: Kako nastaviti s ovim Tečajem dalje? Što učiniti već od iduće jeseni? Dali ovaj Tečaj ima neku alternativu tj. da li bi bilo dobro provoditi drugi način okupljanja i provođenja programa? Odgovor je bio gotovo jednoglasan: Potrebno je nastaviti s ovakvim Tečajem. On ima svoje jako opravdanje pod raznim vidovima. Naši kršćanski laici trebaju se više teološki informirati te proširivati i produbljivati svoje znanje. Poziv je svim župnim zajednicama da u svojim župama propagiraju i upućuju svoje odabrane župaljane na ovakva predavanja koji do sada ima
samo pozitivne učinke. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
330544
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016