ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi i najave
aa2
Otočac, 15. svibnja 2016. – SVETKOVINA DUHOVI –PEDESETNCIA

Svetkovina Duhova ili Pedesetnica slavi se pedeseti dan od Uskrsa. Zato se i naziva pedesetnicom. U Starom zavjetu odabrani Božji narod slavio je Pedesetnicu pedeseti dan nakon proslave Pashe – blagdana koji ih je podsjećao na oslobođenje iz Egipatskog ropstva. Kršćani slave ovaj blagdan blagdan Pedesetnice nakon proslave Uskrsa koji je naša Pasha – oslobođenje od smrti i grijeha. Blagdan Duhova je završetak vazmenog liturgijskog vremena. Spada u najveće svetkovine. Ovaj blagdan nad blagdanima sam po sebi poziva svakog kršćanskog vjernika da sudjeluje na Sv. misi. Sv. Mise su u 9,11 i 18,30 sati. Na misu u 11 sati posebno smo pozvali roditelje naših krizmanika. Nakon sv. Mise posebno ćemo ih upoznati s programom kojeg imamo ovaj tjedan kao najbližu pripremu na samu svečanost krizme koja će biti u subotu, 21. ov. mj. u 16 sati.

U ponedjeljak je Duhovski ponedjeljak i blagdan Majke Crkve. U 11 sati imat ćemo sv. Misu u crkvi Majke Božje u Poljicima, a večernju u 18,30 u župnoj crkvi.

U petak, 20. ov. u 17,30 roditelji i kumovi krizmanika trebaju doći na Pokorničko bogoslužje i ispovijed. Doći će nam naši susjedni svećenici koji će biti na raspolaganju za ispovijedanje.

U srijedu, 25. ov. g. s početkom u 10,30 sati u Gospićkoj katedrali bit će svečanost biskupskog ređenja novoimenovanog biskupa Gospićko-senjskog mons.mr.Zdenka Križića. Na svečanosti će prisustvovati svi Hrvatski biskupi i veliki broj svećenika, redovnika i redovnica. Vjerujemo da će se odazvati i veliko mnoštvo vjernika s raznih strana naše biskupije i šire. Iz Otočca će polaziti autobus ispred župne crkve u 9 sati. Cijena povratne karte bit će 30 kn. Molimo sve koji računaju da bi išli autobusom neka nam se što prije jave, osobno nakon sv. Misa u sakristiji ili u župnom stanu, a može i na telefon: 091/537-4025.

Tečaj o braku za zaručnike koji se ove godine kane vjenčati a da ga nisu obavili neka računaju da će se u Otočcu Tečaj održavati u II. polovici lipnja o. g. Molimo da se prijavljuju kod svojih župnika voditelju Tečaj mons. Tomislavu Šporčiću, župniku i dekanu u Otočcu.

mise
Brojač posjete:
31439
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016