ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava župnog goda - Presvetog Trojstva

t1
Danas, 22.svibnja, naša župa slavi crkveni god Presveto Trojstvo. Svečano euharistijsko misno slavlje predslavio je i proprovijedao vlč.Mile Rajković župnik iz Švice, u suslavlju mons.mr.Tomislavom Šporčićem dekanom i župnikom otočkim, don.Jurom Ladišićem pastoralnim djelatnikom za slijepe i slabovidne, te don Dragom Ljubičićem iz Krčke biskupije.
t3
U svojoj homiliji vlč.Mile je kazao vjera u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga obilježuje kršćanina. Objava Božjeg očinstva po Kristu, njegovom Sinu, u Duhu Svetom vrhunac je Božjea očitovanja ljudima i završetak drugog odgajateljskog Božjega procesa počevši od Abrahama pa do Oca Gospodina našega Isusa Krista. U srži svega toga procesa sastoji se otajstvo Isusa Krista. Uloga Duha Svetoga je da bude s nama zauvjek, da nas vodi u dublje poznavanje Isusove osobe, Isusovih riječi i djela, da nam doziva u pamet i posvješćuje ono što je Isus činio i govorio. On će Isusovo otajstvo donjeti do najdubljih dubina našega srca, naših misli, naših osjećanja pod uvjetom da smo otvoreni njjegovom djelovanju. BIti otvoren djelovanju Duha to je jedini uvjet da nas on pomaže. Duh sveti djeluje u ime Isusovo, to znači da on Isusovo otajstvo rasvjetljuje i pounutrašnjuje nama samima. Duh Sveti će nas uputiti u ono što imamo očekivati i čemu se nadati. U Isusu Kristu krenimo u budućnost. Isus nam sjaji pred očima kao konačna točka prema kojoj moramo stići. A na putu nas prati Duh Sveti, Duh Oca i Sina, on nas iznutra žari svojom nebeskom ljubavlju i otvara nam put spoznaje da možemo dobro razumjeti sve što se zbiva. Živimo, dakle, u Duhu Svetome s Ocem i Sinom - kazao je propovjednik.
t2
Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Brojač posjete:
293587
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016