ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava Pohođenja Bl. Dj. Marije Sv. Elizabeti u Brlogu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U subotu, 28 ov. u župi Pohođenja Bl. Dj.Marije sv. Elizabeti proslavio se žaštitnik župe. Svečana Sv.Misa bila je u 11 sati a predvodio je i propovijedao mons. dr. Milan Šimunović, profesor u miru. S njime su suslavili župnik i dekan otočki mons.mr.Tomislav Šporčić i don.Jure Ladišić, duhovnik slabovidnih. Mons. Šimunović govorio je na temu događaja koji se slavi, a to je pohod i susret dviju majki, Elizabete i Bl. Dj. Marije. Susret dviju životvorki, susret radosti koje na svoj način osjeća i dijete u utrobi majke Elizabete "Gledaj samo tek što mi dođe pozdrav do ušiju, zaigra mi i dijete u utrobi radosti. Sve daljnje izlaganje bilo je isticano zajedništvo i okupljanje posebno u crkvenim prostorima, ali i obiteljskim. Propovijed je bila vrlo aktualna i poučna.

Pjevanje su predvodili članovi Pjevačkog zbora iz Kompolja, na orguljama je pratila Glorija Kranjčević.
Na sv. Misi sudjelovalo je oko stotinjak osoba. Ova proslava u Brlogu se redovito organizira zadnje subote u mjesecu svibnju bez obzira što se blagdan Pohođenja proslavlja 31. svibnja.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lijepo vrijeme, svečano urešena i obnovljena crkva sa svečanim oltarom - retablom i obnovljenom propovijedaonicom djeluje impozantno. Velike klupe,prenešene 2006/07 iz župne crkve u Otočcu
prilično se dobro uklapaju. Naime, te godine su u Otočcu izrađene nove klupe.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brojač posjete:
203977
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016