ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
IX.nedjelja kroz godinu
c4
Danas na 9. nedjelju kroz godinu sv. Mise prije podne bile su u u 9 i 11 sati. Donosimo fotografije s mise u 9 sati. Misa je bila relativno dobro posjećena. Prvopričesnici su u neposrednoj pripravi za svečanost Prve pričesti iduće nedjelje, 5. lipnja pa su uglavnom svi bili na misi, i dosta velikim brojem svojih roditelja. Bilo je dosta i ministranata. Prije sv. Mise došao je u crkvu medijski djelatnik - novinar g. Grdina iz Karlovca koji je za svoju TV - emisiju razgovarao sa župnikom dok je narod molio krunicu. Mali pjevači pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija i č.s. Ljubomire složno i raspoloženo su pjevali.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na misi u 11 sati bilo je manje vjernika. Ostjeti se da toplina nekima već smeta, a nažalost i krizmanici nakon što su obavili i proslavili sakrament Krizme na misu dođu samo iznimke. Župnik je rekao da bi možda preko ljeta bilo bolje imati mise nedjeljom prije podne u 8 i 10 umjesto u 9 i 11. Druge nedjelje će reći da li ćemo i stvarno ići u tu promjenu.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Župnik je u homiliji tumačio evanđelje o rimskom satniku koji Isusa moli za ozdravljenje svoga sluge. Kad Isus ide da ga ozdravi satnik mu poručuje" Gospodine, nisam dostojan da uniđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i ozdravit će sluga moj". Taj zaziv ušao je u obred Sv. Mise i govori se pred samu pričest.

Brojač posjete:
330534
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016