ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Prva Sveta Pričest
p1
Prva Sveta Pričest je jedan od sedam svetih sakramenata, te zajedno s krštenjem i potvrdom čini tzv. sakramente kršćanske inicijacije. Prvu Svetu pričest po prvi puta primili su vjeroučenici trećih razreda osnovne škole. Od njih se tražilo da redovito pohađaju školski vjeronauk od prvog razreda osnovne škole, te da u trećem razredu usvoje određena znanja. Nakon završene priprave, po prvi puta, pristupili su sakramentu pomirenja (ispovijedi), a nakon toga, svečano danas u euharistijskom slavlju, primili su svoju prvu sv. pričest.
p30
Dan je bio prekrasan i svi prvopričesnici bili su dobre volje, veseli, radosni ali i pripremljeni za susret s Isusom. Nakon zajedničkog ulaska u crkvu smjestili su se u klupe i počela je svečana sveta misa .
p3
Središnje euharsitijsko slavlje predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić naš župnik i dekan otočki uz suslavitelja don Juru Ladišića pastoralnog suradnika za slijepe i slabovidne.

U ime roditelja prvopričesnika djecu i prisutne pozdravila je Melita Jergović koja se zahvalila, župniku, vjeroučiteljima, roditeljima i djeci.
p23
Homiliju govorio je mons. Tomislav Šporčić, a djeca i roditelji te sav ostali puk su pažljivo slušali.

Uz još nekoliko recitacija i pjesama, završila je svečanost Prve Svete Pričesti. Euharistijsko slavlje animirala su djeca uz pratnju na orguljama Gabrijele Degoriceja, te crkveni zbor uz pratnju prof.Branke Bernardi. Časna sestra Ljubomira Lešić lijepo je pripremila djecu za prvu pričest.

Uslijedilo je zajedničko fotografiraje.
p1
Više fotografija pogledajte u galeriju na Facebooku Župe Otočac
Brojač posjete:
330561
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016