ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Bogoslužje prigodom završetka školske godine
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danas, 10. lipnja o. g. u u 8,15 - 8,45 u župnoj crkvi bilo je svečano i pomalo tijesno. Bilo je zahvalno Bogoslužje Riječi povodom završetka školske godine 2015/16. Na misi je bila i ravnateljica gđa Renata Hodak zajedno s razrednicima i ostalim učiteljima i nastavnicima.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svi su aktivno sudjelovali pjevanjem molitvom i slušanjem. Posebno su u tom vidu bili vrijedni članovi Pjevačkog zbora "Anđeli" pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija i čs. Ljubomirom Lešić. Bogoslužje je predvodio župnik mons.Tomisav Šporčić koji je usput održao i kratku homiliju. Učenica Bernarda Zoričić pročitala je biblijski tekst iz Djela apostolskih 2,42-47., koji govori i prvoj kršćanskoj zajednici kako je bila postojana u apostolskom nauku, zajedništvu, lomljenju kruha i molitvama. Na tu temu je župnik i prpovijedao, naglasivši da su te vrijednosti osigurale Crkvi dobar početak i razvoj u poganskom svijetu. To je Crkvu održaaao ali i identificiralo kroz povijest. I danas ako želimo obnoviti svoj kršanski život ne možemo bez toga. Te četiri vrednote su kao četiti stožera ili četiti "noge" na kojima stoji crkveno-vjernički život. Njega je potrebno obdržavati u tijeku školske godine, ali jednako i u vrijeme praznika. Sudjelujući u sv. misi možemo prihvaatiti život vjere koji se daje i pritiće u pomoć slabima i nemoćnima.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Molitvu vjernika pročitale su dvije krizmanice, a na kraju Prvopričesnici su otpjevali " Danas smo sretni mi". Župnik je na kraju naglasio da su u nedjelju prije podne Sv.Mise malo drugačijeg rasporeda. Prva je u 8,30 , a druga u 10 sati a ne u 11. Večernja je u 18,30. Ovaj raspored misa trajat će čitavo ljjeto i to do 28. kolovoza.

Nakon Bogoslužja nastavnike zajedno s ravnateljicom Župnik pozvao je na kavu i kolače. U kratkom susretu i razgovoru bilo je zanimljivo, i raspoloženo. Kolače je pripremila čs. Ljubomira. Zahvaljujući ravnateljici Renati župnik joj je poklonio Spomenicu Gospićko-senjske biskupije o 15.obljetnici biskupije, a prof. Ivanu Gomerčiću, povodom odlaska u mirovinu poklonio je knjigu "Lumen fidei" koju je izdala župa Sv.Križa u Ogulinu, a koju su pripremili laici župe Ogulin. Knjiga piše o svećenicima Ogulina, i okolice.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
330556
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016