ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Međudekanadski susret ministaranata
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U četvrtak, 16.lipnja u Ogulinu održan je Biskupijski susret ministranata. Program je započeo 10,30 s kratkim Pokorničkim bogoslužjem, nakon kojeg je bila mogućnost osobnog ispovijedanja kojem je pristupilo veći broj prisutnih. Pokorničko bogoslužje je predvodio župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca fra o. Petar Grubišić. Potom je slijedila priprema za sv.Misu. Misu je predvodio i propovijedao mons. mr. Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski uz suslavlje novoimenovanog biskupa šibenskom
mons. mr. Tomislava Rogića, otočkog župnika i dekana, mons.mr.Tomislava Šporčića, preč. Roberta Zubovića, župnika i dekana ogulinskog, don Anđelka Kaćunka, povjerenika za ministrante koji su predložili ovaj program i nastojali ga s drugima provesti. Svih svećenika zajedno bilo je tridesetak, a na susretu se okupilo preko 200 ministranata. Iz župe Presvetog Trojstva u Otočcu sudjelovalo je 22 ministranta.

Biskup mons. Križić je na početku homilije istaknuo važnost ministranata u slavljima Sv. Mise. Oni su nakon svećenika najbliži suradnici oltara. Imaju dakle važnu i časnu ulogu. Lijepo je i korisno da se bar godišnje ovako okupe. U daljnjem govoru osvrnuo se na pročitano evanđelje - tekst "Očenaša" kojim je Isus apostole učio moliti. Citirajući svaku molitvenu rečenicu protumačio je njezino značenje i primjenio na nas vjernike kako moliti i što to zapravo znači za naš konkretni život i zalaganje. Tako velki broj, što dječaka i djevojčica - ministranata pobožno su i pažljivo pratili biskupovo izlaganje. Većina prisutnih je pristupila i Sv. Pričesti. Otočki ministranti su u misi sudjelovali u priošenju darova. Pjevanje su predvodili mladi župe Bl. A. Stepinca pod vodstvom njihove orguljašice Ane.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Po završetku sv. Mise svećenici i ministranti pošli su prostorije Prve Osnovne škole u Ogulinu gdje ih je dočekao i pozdravio ravnatelj prof. Zvonko Ranogajec, a djelatnice škole su sve poslužiile domijenkom, a potom je slijedio rekreativni dio programa, i to za najveći broj prisutnih nogometno natjecanje, a manji dio u raznim drugim igrama. Jedan dio pošao je na razgledavanje Ogulina i njegove okolice, posebno svetišta Majke Božje od čudesa u Oštarijama.

U nogometnom natjecanju otočki ministranti izborili su II. mjesto u "borbi" s ministrantima iz L. Lešća i Sinca u kojoj je sudio župnik lešćarski vlč. Ivan Miškulin.
Za ovaj relativno dobar rezlutat po ocjeni drugih igrača najveću zaslugu ima Marko Šporčić koji je u VII. razredu. Nadamo se da sudac nije bio pristran.

Susret je završio uspješno i sretno te smo već u 17 sati stigli u Otočac.

m3
Brojač posjete:
330516
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016