ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštena Tina Piršljin

c3c3
Danas, 19.lipnja, na 12.nedjelju kroz godinu u župnoj crkvi na središnjoj misi u 10,00 sati euharistijsko slavlje predslavio je mons.Tomislav Šporčić uz asistenciju don Jure Ladišića.

Na misi je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih prmljena djevojčica Tina Piršljin, prvo dijete u obitelji.
c2
U svojoj homiliji župnik mons.mr.Tomislav Šporčić protumačio je današnje Evanđelje po Luki "Ti si Krist - Pomazanik Božji". Pozvani smo postavljati si svakodnevno pitanje - "Jesam li spreman zanijekati sebe radi Isusa? Jesam li spreman svoj život izgubiti radi Isusa?" Ne radi se pritom o izvanrednom junaštvu mučenika koji su u jednome trenutku radije izabrali smrt nego odreknuće od vjere. Radi se o onome što Isus naziva svakodnevnim prihvaćanjem svoga križa. Vjerujemo li da će mo imati sve ako nam je Bog na prvom mjestu? Vjerujemo li da će mo poput Petra, moći pobijediti prirodne zakone i hodati po vodi snagom onoga koji je Stvoritelj prirode i njezinih zakonitosti? Vjerujemo li da smo u BOžjim očima vrijedniji od ljiljana i ptica? Vjerujemo li uopće? Ili idemo obrnutim smjerom pa se radi vlastiti principa odričemo Boga. Bitno je ha shvatimo da je svaki čovjek osoba jednakoga dostojanstva, a sporedna je spolna ili rasna pripadnost. Uostalom, čovjek je put Crkve, a ne određeni spol ili rasa.
c5
Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

c4

Brojač posjete:
330523
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016