ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Održan Odbor za proslavu Velike Gospe na Krasnu
kk1
Odbor za proslavu Velike Gospe na Krasnu održao je u četvrtak 30. lipnja svoj tradicionalni godišnji sastanak u svetištu Gospe od Krasna pod radnim vodstvom predsjednika odbora, generalnog vikara Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislava Šporčića, domaćina, čuvara svetišta Gospe od Krasna vlč. Marija Vazgeča i uz nazočnost gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića kao i članova odbora, senjskog dekana preč. Silvija Milina, senjskog župnika dr. Richarda Pavlića i ekonoma biskupije preč. Nikole Turkalja.

Nakon što je kancelar biskupije mr. Marinko Miličević pročitao zapisnik s prošle sjednice, osvrt na prošlogodišnju proslavu kao i prijedlog ovogodišnje dao je generalni vikar biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić te upravitelj svetišta i župnik Krasna i Kutereva vlč. Mario Vazgeč. Zaključeno je da će središnju misu na ovogodišnji blagdan Velike Gospe na Krasnu predslaviti domaći biskup Zdenko Križić koji će time prvi puta nazočiti velikoj proslavi Uznesenja BDM u srcu Velebita. Kao i prethodnih godina trodnevnu duhovnu pripravu vodit će domaći sin iz Krasna, ujedno riječki nadbiskup Ivan Devčić. Križni put na uočnici blagdanu Uznesenja BDM predslaviti će mons. mr. Tomislav Šporčić a misu u 20 sati predstojnik riječke Teologije dr. Milan Špehar.

Glavni moto ovogodišnje marijanske proslave na Krasnu je Marija Majka pomirenja, o čemu će se izvijestiti i na prigodnom biltenu, 14. godinu za redom a za kojeg će materijale pripremiti dr. Richard Pavlić, mr. Marinko Miličević i biskup Zdenko Križić. Biskup je u svom obraćanju ukazao na potrebu osiguranja dovoljnog broja ispovjednika te upozorio na potrebu da se na taj blagdan u potpunosti ispuni njegova duhovno obnoviteljska dimenzija

Z.R.
Brojač posjete:
330562
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016