ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Drugi dan hodočašća
a2
Jutros nije bilo spavanja, trebalo je ustati već u 4 sata, spremiti se (fizički i psihički) i u 5 sati krenuti prema Josipdolu. Drugi dan hodočašća činila je dionica Brinje-Josipdol, a naši su je hodočasnici prešli kako su i planirali. Vremenske prilike su im i danas išle na ruku, nije bilo prevelike vrućine, ali ni padalina. Kapela je bila gostoljubiva.

Kad su se spustili u Josipdol, dočekao ih je župnik Oštarija i Cerovnika vlč. Ante Luketić. Slijedila je misa u Svetištu Gospe od Čudesa, a na kraju okrjepa i večera kod župnika. Sad se treba dobro odmoriti za sutrašnji – treći dan hodočašća Majci Božjoj Bistričkoj.

Kako je protekao drugi dan hodočašća, zorno govore fotografije.

Današnjim hodom hodočasnici su zahvaljivali Gospodinu za našu lijepu domovinu i molili za vjerske i civilne vladare, a sutrašnji dan posvećen je molitvi za one koji dolaze poslije nas. Četrdesetkilometarskim putem do Duge Rese hodočasnici Otočca i Brinja zahvaljivat će na blagoslovu koji dobijamo u našim potomcima.

Znamo kakav zanos i nadahnuće Duhom Svetim prati naše hodočasnike na ovom putu, no isto tako dobro znamo da su istovremeno izloženi najrazličitijim kušnjama, naporima i trpljenju. Ohrabrimo ih i našom molitvom i zahvalom na tome putu u nadi zadobivanja milosnih darova za cijeli narod.

Informacije o dnevnom tijeku hodočašća i popratne fotografije šalje nam Mateja Šporčić, tajnica Udruge hodočasnika SV. Rok, i na tome joj hvala.M.K.G.
Brojač posjete:
330536
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016