ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Treći dan hodočašća u Mariju Bistricu
a3
Prošao je i treći dan hodočašća Majci Božjoj Bistričkoj, naši su hodočasnici sretno stigli u Dugu Resu.

Propješačili su danas 40 kilometara dionice Josipdol-Duga Resa, a Mateja Šporčić nam je posvjedočila da je bilo jako naporno. Vidi se to i na fotografijama koje smo dobili, ali se na njima vidi i sreća koja nadvladava svaki, i najveći, umor. Zabilježeni su i neki zanimljivi usputni prizori poput kupača na Mrežnici.

Krenuli su jutros u 6 sati, ali nisu uspjeli zaobići vrućine. Bez obzira na teške uvjete, pješačili su u velikoj sabranosti. Treći dan hodočašća bio je posvećen zahvali na blagoslovu koji dobivamo preko potomaka i molitvi Gospodinu da čuva našu djecu, da ih vodi ispravnim putem i blagoslovi na svakom njihovom koraku ovozemaljskog života.

Nakon dolaska u Dugu Resu hodočasnici su sudjelovali na misi koju je predvodio vlč. Petar Repić u crkvi sv. Antuna u župi bl. Alojzija Stepinca. Potom su odali počast kod spomen-obilježja pripadnicima 2a brigade Gromovi, poginulima u Domovinskom ratu. Prespavat će u Učeničkom domu.

Razmišljaju o još ranijem sutrašnjem ustajanju, ne bi li dobar dio dionice do Jastrebarskog propješačili dok još nije zavladala pripeka. S obzirom da je za vikend najavljen toplinski val, ne će im biti lako.

Na sutrašnjoj dionici do Jastrebarskog svoju će žrtvu usmjeriti na duhovna zvanja, naše svećenike i sjemeništa.

M.K.G.
Brojač posjete:
330637
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016