ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Četvrti dan hodočašća u Mariju Bistricu
a1
Četvrti dan hodočašća u Mariju Bistricu protekao je uobičajeno u dobrom raspoloženju, ustrajnom hodu, ali i pojačanim trpljenjima.

Kako su se sinoć hodočasnici i dogovorili, jutros se iz Duge Rese prema Jastrebarskom krenuli ranije: nakon ustajanja u 4 i spremanja, polazak je bio u 4.30 sati. Izjutra je pješačenje bilo sasvim u redu, kako li je nakon prvih 5 prijeđenih kilometara bio slastan doručak koji je pripremila logistika, no polako je postajalo sve teže i teže, kušnje su bile velike. Nesnosna vrućina jako je iscrpljivala hodočasnike, ogroman napor morali su uložiti u hodanje, pojavljivali su se novi i novi žuljevi i plikovi…

U stankama pješačenja ustrajno su molili u intimnom susretu s Gospodinom i za osobnu snagu i izdržljivost, a još i više za današnje nakane prikazujući svoje trpnje. Svoju su žrtvu usmjerili na duhovna zvanja te na one koji imaju službu vodstva, propovijedanja i upravljanja sakramentima, na svećenike i sjemeništarce kako bi radosno napredovali na putu ka svetosti.

Kad su konačno stigli u Jastrebarsko, dočekali su ih predsjednik Udruge policije branitelja Ivan Hodak sa suradnicima, pomogli im u pripremi smještaja u prostorijama OŠ Ljube Babića i donijeli hranu. Nakon kraćeg odmora, naši su hodočasnici nazočili misi koju je predvodio pater Velimir Tomašković u kapelici cistercitskog samostana (jedan od najvrjednijih spomeničkih sklopova sjeverozapadne Hrvatske). Poslije mise hodočasnici su s paterom obišli samostan i fotografirali se kod kipa sv. Antuna u samostanskom dvorištu. Slijedila je večera u školi i druženje s paterom.

Hodočasnici su inače zbog visokih temperatura zraka dogovorili neke izmjene u zacrtanom hodogramu za sutrašnji dan. Krenut će opet jako rano ujutro, a za vrijeme najvećih vrućina od 12 do 17 sati ne će hodati. Ponovno će nastaviti pješačiti nakon 17 sati te će nešto kasnije stići do odredišta, u Ivanec Bistranski. Sutrašnji hod posvećen je prognanima, napuštenima, bolesnima…


M.K.G.
Brojač posjete:
330579
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016