ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočki dekanat hodočastio u Mariju Bistricu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U srijedu - na spomendan Gospe Bistričke župljani Otočca s nekoliko osoba iz Čovića i Švice njih pedesetak hodočastilo je jednim autobusom u svetište Majke Božje Bistričke. Iz Otočca smo krenuli u 6 sati. Do Bistrice smo učinili samo jedan predah na autoputu prije Zagreba. Putem smo prvenstveno molili
Krunicu radosnog otajstva - razmatrajući svako otajstvo posebno. Tekstove razmatranja je čitala Mateja Posavi i sam župnik. Nakon svakog otajstva pjevali smo po neku pjesmu koja odgovara otajstvu.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Po dolasku u Svetište najprije je većina hodočasnika pristupilo sv. ispovijedi. Prije sv. Mise smo se sreli s hodočasnicima - pješacima. Sv. Misa je bila u crkvi a ne na otvorenom što je ovaj puta bilo puno bolje jer na otvorenom bi bilo teže podnijeti vrućinu. Misu je predvodio preč.Dražen Radigović koji je s još pet drugih svećenika slavio svoj srebrani jubilej - 25. godišnjicu svećeništva. On je i propovijedao vrlo sadržajno i jasno. Naši hodočasnici - pješaci prinjeili su na prikazanju dvije svijeće kad je i svim prisutnima obznanjeno da je grupa pješaka - Udruge "Sv. Rok" iz Gacke doline hodočastila pješice.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nakon tjelesne okrepe i odmora pošli smo na Bistričku kalvariju obaviti pobožnost Križnog Puta. Sunce je još dobro grijalao - no, to je ipak s pravom Križni Put. Većina je sudjelovala iako nije bilo lako.

Nešto prije 17 sati krenuli smo iz Bistrice Kašine i Sesveta do Kaptola i katedrale. Na Kaptolu smo ostali puni sat vremena. Za katedralu smo imali i stručnu osobu koja nam je protumačila najznačanije povijesne događaje vezane za katedralu. Od Kaptola do Otočca nije se trebalao zaustavljati. S puno dojmova i s vrlo dobrim raspoloženjem stigli smo u Otočac u 20,30 sati.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zahvaljujemo Gospodinu za sve što smo doživjeli, čuli i vidjeli. Srdačna hvala i vozaču g. Tvrdiniću koji nas je strpljivo i sigurno vozio!

T. Šporčić
Brojač posjete:
330500
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016